FMH-aukció: licitáljon az árvízkárosultakért!

FMH - Az árvízkárosultak kálváriája sokakat megérintett, sokan szeretnének segíteni. Így jöhetett létre a Fejér Megyei Hírlap és a Pannon Lapok Társasága akciója, amelynek keretében honlapunk látogatói licitálhatnak, a befolyt összeggel pedig az árvízkárosultakat segítjük.

Elekes András

Sokan féltett kincseikről is lemondanak azért, hogy segítsenek a rászorulókon. Aki ezeket megveszi, nem egy tárgyat vásáról, hanem osztozik az adakozás örömében.
Egy szerkesztőségben már egy hét után a  gyakornok is tudja: mindent jól meg kell tervezni, szervezni,  hogy amikor az élet felrúgja az  elképzeléseinket,  legyen  egy  használható forgatókönyvünk. Talán ennek is köszönhető, hogy amikor először kopogtatott a szerkesztőség ajtaján egy, az árvíz okozta tragédiák láttán  megrendült,  segíteni akaró  olvasó, hogy becses értékeit ajánlaná fel egy jótékonysági aukcióra, szinte azonnal beindult a gépezet.  Ma pedig elindul a Fejér Megyei Hírlap és a Pannon Lapok Társasága  előre nem látható, nem tervezhető akciója. De mi is a lényege?
Szerdától, ha honlapunkra  www.fmh.hu  kattintanak,  licitálási lehetőségre találnak a főoldalon. Itt tehetik meg tétjeiket azokra a tárgyakra, amelyek önzetlen, sokszor nevük elhallgatását kérő felajánlóknak köszönhetően válhatnak a szolidaritás, a segítőkészség szimbólumává.  Emberemlékezet óta nem volt olyan erős társadalmunkban az áldozatokkal, a rászorulókkal való együttérzés, mint amilyet a  jelenlegi árvíz kiváltott.         Megkeresésünkre, hogy legyenek partnereink,  azonnal igent mondtak például a megye legnagyobb sportegyesületei. Az Albacomp kosárlabdacsapata egy, Dávid Kornél által aláírt Chicago Bulls-mezt, valamint Simon Balázs által aláírt tavalyi mezét és nadrágját ajánlotta fel az árvízkárosultak javára. Egy, a csapat tagjai által aláírt mezt ajánlottak  fel az Alcoa női kézilabdázói. A Videoton labdarúgói egy, az Európa Ligában induló csapat tagjai által aláírt labdát ajánlanak fel aukciónkra, az árvízkárosultak javára. A Sapa Fehérvár jégkorongozói egy, a bajnokcsapat tagjai által aláírt pólót, valamint  Palkovics Krisztián által aláírt ütőt ajánlanak fel a jótékonyság   közös kalapjába.
Mindezek mellett  lehet licitálni  DAB acélbikás pólóra a játékosok aláírásával, Rosta Miklós kézilabdázó válogatott mezére, Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész két grafikájára, a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapatának melegítőjére.  
Várjuk tehát önöket a honlapunkon, licitáljanak a felajánlott tárgyakra, és egy pillanatig ne feledkezzenek meg róla, hogy minden, a liciten megnyert értékes tárgy tulajdonjoga mellé ingyen jár mindenkinek az adakozás öröme.

LICITÁLJON ITT!

Sárközy Attila féltve őrzött kincseit, az Aranycsapat tagjai által dedikált könyveket ajánlott fel. Buzánszky Jenő, Czibor Zoltán, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Sebes Gusztáv eredeti aláírásai sorakoznak azokban a könyvekben, amelyeket árverésre bocsát a PLT.

Egy hajmáskéri olvasó tízdarabos gyűjteményét ajánlotta fel. A szabadság pillanatai sorozat mellett Nagy Imre-emlékérem, egy, a kilencvenes évekből való S. O. S.-emlékérem és egy 1929-es évjáratú ezüst Magyarok védasszonya érem árát is a károsultak kapják.
 
Kajári Gyula Munkácsy-díjas grafikus Őszi hangulat című (50x70 cm) grafikáját egy magát megnevezni nem kívánó gyűjtő  ajánlotta fel.

A ZTE FC felajánlásaként árvereznek egy, a játékosok aláírásával ellátott labdát, a Zalakerámia ZTE KK felajánlásaként egy Pármában készített pólót, rajta a Hungarian Champion felirattal, valamint egy posztert a bajnok ZTE KK tagjairól, a játékosok aláírásával. 
 
Kovács Gábor, a Szombathelyen élő extrém faszobrász két faragott fa autója közül az egyiket árverésre ajánlotta. Az autó faragott váza alatt egy tricikli rejtőzik, mint lassú jármű, forgalomba is helyezhető. Kidolgozott helye van benne elektronikának, napelemeknek, amelyekkel mozgásba hozható. Az árverésen elektronika és napelemek nélkül szerepel. A kőkorszaki szakik járgányaihoz hasonlatos autó alkalmazható dísze lehet családi ház udvarának. Az eszmei értéke hárommillió forint, a kikiáltási ára 500 ezer forint.

Horváth Ildikó  grafikus Vágyad nyíló virág című 60x80 centiméter méretű, színezett collográfiáját ajánlotta fel. 
 
Torjay Valter grafikus három monotípiát ajánlott fel: A csökönyös szamár (15x20cm), A névtelen vár (15x20) és az Alkony című képeit.

További cikkeink az Adomány rovatból itt!

Társhonlapjainkon is elérhető az aukció:

www.dh-online.hu
www.naplo-online.hu
www.zalaihirlap.hu
www.vasnepe.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!