Fidesz: 700 millió mínuszt jelentene Fehérvárnak az önkormányzatok megszorítása

Székesfehérvár - A Fidesz szerint 700 millió mínuszt jelentene Fehérvárnak a 120 milliárdos elvonás. Warvasovszky Tihamér polgármester kijelentette, az elvonás ellen minden fórumon tiltakozni fog.

Házi Péter

- Ha megvalósul a  kormány által tervezett, önkormányzatokat érintő 120 milliárdos elvonás, ez Fehérvárnak nagyjából 700 milliós mínuszt jelentene, amit elsősorban az oktatási és a szociális szféra sínylene meg - jelentette ki csütörtökön Égi Tamás (Fidesz). Orosz István, a párt városi alelnöke ezzel kapcsolatban feltette a kérdést: "Próbál-e ez ellen valamit tenni Székesfehérvár polgármestere, illetve miként állítja majd össze a város jövő évi költségvetését, ha az elvonás megtörténik?"
- Meggyőződésem, hogy nem lehet tovább feszíteni az önkormányzatok költségvetését, ráadásul a kötelező feladatok ellátását évről évre egyre inkább saját forrásból kell kipótolniuk a helyhatóságoknak. Fínanszírozást elvonni csak akkor  szabad, ha a településektől elveszik a feladatot is. Ellenkező esetben inkább többletfinanszírozást kell kapniuk a településeknek - mondta az ügyben lapunknak Warvasovszky Tihamér polgármester. Hozzátette, ha elkezdődik a jövő évi országos költségvetés összeállítása, minden fórumon hangot fog adni ezen véleményének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!