Félmillió a mentősöknek, idős emberek adományaiból

Enying - A Barátság Nyugdíjasklub adománygyűjtő kezdeményezésére két, összesen félmillió forint értékű mentéstechnikai készülékkel gyarapodott péntektől a mentőállomás.

V. Varga József

 

A szépkorúak ismét a mentőszolgálat segítségére siettek: a Barátság Nyugdíjasklub 2008-ban gyűjtött először adományt különböző mentéstechnikai eszközökre, s azóta újra és újra. A pénzmagként szolgáló jótékonysági gálaműsort áprilisban rendezték, s utána rögvest nekiláttak a további adománygyűjtésnek. Végül félmillió forinttal tudtak gazdálkodni, fő támogatóik között üdvözölhették a mátyásdombi és a székesfehérvári önkormányzatot, Varga Gábor országgyűlési képviselőt, valamint négy vállalkozót, Gál Balázst, Nagy József Ödönt, Reiber Attilát és Varga Józsefet. A légút tisztítására szolgáló motoros szívót, a fali tartóval együtt, illetve a légzést követő gyógyszerporlasztót pénteken a művelődési házbeli ünnepségen Bagi Imréné, Marika, a nyugdíjasklub elnöke adta át Tilhof Lászlónak, az enyingi mentőállomás vezetőjének. A készülékeket az enyingi mentősök a korszerű esetkocsiban használják ma délutántól.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!