Felkészítik a fiatalokat, hiszen övék a jövő

Székesfehérvár - A Fidelitas fennállásának 14. évfordulóját ünnepelték ma délután, melynek a Kodolányi János Főiskola "A" épülete adott. A rendezvényen részt vett Varga Mihály, a FIDESZ alelnöke és Pintér Sándor belügyminiszter is.

MTI

 Varga Mihály elmondta, telik az idő, hiszen már a Fidesz is 22 éves.  - A mi feladatunk, hogy felkészítsük ezeket a fiatalokat a jövőre, a várható változásokra, amelyeket például az oktatás és a gazdaság területén szeretnénk elérni. Kiemelte, a Fidelitas fontosságát mutatja, hogy több olyan törvényjavaslat is került a parlament elé, amelyet a fiatalok szervezete javasolt.
Varga Mihály azt is elmondta, az egészségügy, az oktatási rendszer átalakítására illetve munkahelyek teremtésére törekednek. Ebben fontos szerepet szánnak a Fidelitasnak. - Napjainkban minden negyedik fiatal munkanélküli, sok pályakezdő kudarccal, buktatókkal kezdi a felnőtt létet - ezen kell változtatni. Pintér Sándor belügyminiszter hozzáfűzte, a fiatalságra számítanak a közbiztonság területén is. A rendvédelem területére 2012 nyaráig 3500 főt szeretnének felvenni. A létszámbővítés alapja a képzés megújítása. Erre is törekednek, a közép- és felsőoktatásban is új moduláris képzést vezetnek be. A többlépcsős oktatás 2012 őszétől indulhat el.
 A Fidelitas az egyik meghatározó szereplője a magyar politikai életnek, hiszen tízezernél több tagja van, s a szervezet korábbi, illetve jelenlegi tagjai közül 17 országgyűlési képviselő került ki, az önkormányzatokban pedig a közösség 130 tagja dolgozik képviselőként, illetve nagy számban polgármesterként, s ad új lendületet a településeknek - mondta Ágh Péter,  a politikai-ifjúsági közösség elnöke. 

 A Fidelitas azért dolgozik, hogy Magyarországon jobb legyen fiatalnak lenni, s ennek a célnak az érdekében fogalmazták meg a parlamenti törvényjavaslatokhoz benyújtott, s elfogadott módosító indítványaikat is - tette hozzá a szervezet elnöke.
Példaként említette azt az adótörvényekhez megfogalmazott, a fiatalok otthonteremtését megkönnyítő módosító indítványukat, amely lehetővé teszi, hogy  a 35 év alatti  lakásvásárlók ne egy összegben, hanem 12 hónap alatt fizessék ki a vásárolt ingatlan illetékét. 
 A költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott javaslatuk alapján pedig 100 millió forinttal növelte meg a parlament a gyermek és ifjúsági szakmai célirányzatra szánt összeget - emelte ki. 
 A Fidelitas fogalmazta meg először, még 2005-ben, a határon túli magyarlakta területekre való osztálykirándulások gondolatát, amely most országos projekt keretében lesz megvalósítható, s lehetővé teszi, hogy a Kárpát-medencében élő középiskolás fiatalok között élő kapcsolatok szülessenek - mondta Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!