Fejlesztenék a vallási turizmust

A vallási turizmus fejlesztésére indult nemzetközi projektbe kapcsolódott be a Közép Pannon Fejlesztési Zrt. - hangzott el egy keddi fehérvári sajtótájékoztatón.

Tribolt Lajos

A cég hét nemzetközi projektre összesen 500 milliós támogatást nyert - mondta el Sebestyén Csaba vezérigazgató. A regionális fejlesztési  ügynökség képviseletében Temesvári Balázs azt emelte ki, hogy a régió a magyar államiság bölcsője, jelentős vallási örökség letéteményese. Így a megszületendő stratégiák, elképzelések segíthetik a regionális fejlesztési tanácsot a 2013-20 közötti pályázatok kiírásában. Lábodi István projektmenedzser kifejtette, hogy Romániával, Bulgáriával és Görögországggal közös a projekt, de bekapcsolódott Bosznia-Hercegovina is. Az olasz tapasztalatokra támaszkodva kívánnak dolgozni. Feltérképezik az építészeti és hagyományőrző örökséget, s ezután próbálják az egyes vallási elemeket egyx turisztikai termékké összekapcsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!