Fehérvárról rendelt gépet a japán cégóriás Denso

Székesfehérvár - A Videoton célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozó leányvállalata, a VT-ASYST Kft. egy újabb gyártósort adott át a japán tulajdonú DENSO Gyártó Magyarország Kft-nek.

Klecska Ernő

A tagvállalat szakemberei a gyártóberendezést szoros kooperációban a vevővel, japán tervek alapján készítették el - tudta meg lapunk.
Az idén januárban önállósult Videoton célgép gyártása, az elmúlt évben több, önálló, egyedi célú berendezés átadása mellett egy új gyártósor három állomását is elkészítette a Denso cég székesfehérvári telephelye számára. (A cég korábban a Videoton lemezmegmunkálással foglalkozó leányvállalatának a VTES Kft.-nek célgép üzletágaként működött.) A megnyert üzlet különlegessége, hogy a gyártósor korábbi típusait Japánban gyártották, s most készült először Magyarországon annak egy része.
 A gép funkciója a diesel befecskendező munkadarab lézeres feliratozása és kamerás ellenőrzése. A projekt teljes megvalósítását, kezdve a berendezések mechanikai alkatrészeinek gyártásától és összeszerelésétől a tervek honosításán át egészen az üzembe helyezésig a tagvállalat mérnökei végezték el japán kollégák segítségével. A megrendelés mértéke meghaladta a 70 millió forintot. A Denso-tól kapott pozitív visszajelzések alapján a VT-ASYST Kft. bízik abban, hogy a jövőben itt készülhetnek a gépsor további részegységei vagy akár a teljes gyártósor is.


- A megrendelő már jelezte, hogy még az idén szeretne egy ugyanilyen gépsort. Továbbá jelenleg tervezés után, már gyártási fázisban van egy másik, 100 millió forintos sor is a Denso számára - mondta el Vámosi Attila a VT-ASYST Kft. ügyvezető igazgatója.
A két cég közötti kooperáció 2000-ben kezdődött, és azóta már számos célgépet gyártott a Videoton tagvállalata a japán cég székesfehérvári üzemének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!