Fehérvári intézményi betörések elkövetőit fogták el

Székesfehérvár - A város polgármestere és a városi rendőr kapitány sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön arról, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkájának köszönhetően kézre kerültek két intézményi betörés és fosztogatás elkövetői.

feol.hu

A Vasvári Pál Gimnáziumba még márciusban, a tavaszi szünet ideje alatt, éjszaka törtek be, s szinte teljesen kifosztották az épületet, amelyben rongálást is végeztek. A diákok ezután gyűjtést szerveztek az intézmény javára, az akcióhoz a város önkormányzata is csatlakozott. A megyei rendőrfőkapitány nyomravezetői díjat tűzött ki.



Nem sokkal később a Nyugdíjas Szolgáltató Központba is betörtek, ugyancsak az éj leple alatt. Az ott működő, éppen 20. születésnapját ünnepelni készülő Alba Regia Nyugdíjas Egyesületet szintén jelentős kár érte. Az eset után az önkormányzat ajánlott föl nyomravezetői díjat.


A Székesfehérvári Rendőrkapitányság több hónapos munkájának köszönhetően a rendőrök felderítették az eseteket és elfogták az elkövetőket. Bizonyosság vált, hogy mindkét betörést ugyanazok követték el, és kiderült, a tettesek számlájára írható másik két intézményi betörés: az Egyházmegyei Múzeum raktárának és az Egyházmegyei Óvoda épületének kifosztása is. A rendőrség az eljárást a két személy előzetes letartóztatásba helyezése mellett folytatja.

Cser-Palkovics András polgármester emléklappal köszönte meg Kulcsár Zsolt és Pál Tibor rendőr törzszászlósok munkáját, akiknek érdemi részük volt a bűnesetek felderítésében, a tettesek kézre kerítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!