Fegyveres rablás egy fehérvári benzinkúton - a tettes laptopra gyűjtött...

Székesfehérvár - Fegyveres rablás miatt riasztották a székesfehérvári járőröket pénteken éjfél előtt néhány perccel a székesfehérvári Olaj utcában lévő töltő állomásról - közölte szombaton R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő. Az elkövető hamar meglett.

feol.hu

A fegyveres rablásról 23.55 perckor érkezett bejelentés a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletére. A tettes pisztollyal a kezében, fejére húzott maszkkal arra kényszerítette a töltőállomás női alkalmazottját, hogy átadja neki a bevételt, majd a megszerzett, mindössze ötezer forinttal gyalogosan távozott. A töltőállomás másik két alkalmazottja, miután értesült a shopban történtekről, először járművel, majd futva eredt a férfi nyomába. Eközben értesítették a rendőrséget. Az elkövető az Olaj-Nefelejcs-Huba útvonalon tovább menekült, amikor egy házhoz beugorva üldözői szem elől tévesztették.

A helyszínre érkezett rendőri egységek nyomkövető kutyával, a környéket lezárva keresték az elkövetőt. Ennek során a Huba u. – Vértanú út kereszteződésében, egy bokorban elbújva, a földre feküdve leltek rá a húszéves férfire, aki mellett egy hátizsákban megtalálták a rablásból származó bankjegyeket, a terepszínű maszkot és az elkövetéskor használt fekete színű, márkajelzés nélküli maroklőfegyvert. A fegyver elsődleges megállapítás szerint feltehetően gáz-riasztó pisztoly.

A húszéves fehérvári férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt.  A bűncselekmény elkövetését beismerte, őszinte, részletes vallomást tett. A fiatal férfi elmondása szerint laptopra gyűjtött, ahhoz kellett a pénz. Büntetve eddig nem volt. A gyanúsított kihallgatását követően lefoglalták nála a rablás elkövetésével kapcsolatba hozható tárgyakat, pulóvert, pisztolyt, maszkot. E cselekmény büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

A gyanúsított őrizetbe vétele mellett a rablás miatt megindított büntető eljárást tovább folytatják a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói - közölte R. Szabó Ágnes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!