Falusi túlélőharc

Rácalmás - Túlélési gyakorlatot hajtanak végre az önkormányzatok nap mint nap, hangsúlyozta dr. Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára a polgármesterek keddi, Fejér megyei fórumán.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzatok helyzete és az   Út a munkába program volt a fő témája a polgármesterek keddi tanácskozásának, amelyet a Települési Önkormányzatok Szövetsége  (TÖOSZ) szervezett.  A közfoglalkoztatást szabályozó, illetve új lehetőséget kínáló programot záros határidőn belül alkalmazniuk kell a városoknak és a falvaknak. Csakhogy sok kérdésre máig nem kaptak választ. 
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főreferense, Utas Zsuzsa meglepő adatot közölt: több mint 200 ezer állampolgárt érint a kormány Út a munkába programja. Az feladatokon osztoznak az önkormányzatok a munkaügyi központokkal: országosan közel 150 ezer, eddig  szociális segélyre jogosult munkanélkülit kell  hasznos feladattal ellátni. A rendelkezésre állási támogatásban (RÁT) részesülőknek napi hat órában legalább évi 90 napot kell dolgozniuk. Az önkormányzatoknak már le kellett adniuk a települési közfoglalkoztatási tervüket. 
Schrick István, a TÖOSZ megyei tagozatának elnöke szerint:  egységben az erő. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy informálódjanak a kollégák, továbbá azt, hogy a TÖOSZ a legnagyobb érdekvédelmi szervezet,  több mint 1600 tag önkormányzata van.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!