Fa Nándor nádtetős faépületről álmodik

Velence - Környezet- és emberbarát létesítmény megvalósítását határozta el Fa Nándor vállalkozó, az óceáni vitorlázás máig megkérdőjelezhetetlen egyénisége, aki maga is a közelben él.

Tihanyi Tamás


Fa Nándor a tó szerelmeseinek szeretne kialakítani egy helyet, ahol jól érezhetik magukat
Fotó: Gregority Antal

- Nagyon sok olyan fiatal és idősebb ember él a Velencei-tónak ezen a részén, a  Bence-hegyen, Sukorón, Pákozdon vagy  Velencén, akik nem horgászok és nem bámészkodók, de szeretnének lejutni a tópartra, például vitorlázni - mondta Fa Nándor. - Ma  a legközelebbi vitorlázásra  alkalmas tevékenység helyszíne  Agárd, de ahhoz körbe kell autózni a tavat. Ideális helyszínnek mutatkozott ezért a kajak-kenu pálya végében lévő félsziget, annak ebben a pillanatban még félkész, omladozó kikötőrésze. Itt ki lehet alakítani egy olyan területet, ahol az itt élők jól érezhetik magukat és ahol azt a tevékenységet folytathatják, amire szerintem a tó  leginkább alkalmas.
Lesz munka bőven, mert a  régi  kikötő medrét  ki kell takarítani, fel kell újítani,  a környezetet be kell rendezni. Ebben Fa  Nándor profi, hiszen cége több országban ezzel foglalkozik és vállalta, hogy  térítésmentesen elvégzi az ezzel kapcsolatos  feladatokat.
- Környezetbarát megoldást tervezünk, én  egy lábakon álló, nádtetős  faépületre gondoltam, amely tökéletesen ide illik majd - részletezte a terveket. - A tó szerelmeseinek nincs szükségük ennél többre, de kell  egy hely, ahol leülhetnek, zuhanyozhatnak.
A megyei közgyűlés legutóbb már fogadóképes volt az ötletre, az előterjesztést első körben abszolut többséggel szavazták meg a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!