Ezrével lángoltak a szalmabálák Agárdnál!

Agárd - Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta azt a hatalmas tüzet, ami szerda reggel pusztított a Dörömbözi tanyán. A tűzoltók, a rendőrség vizsgálódik.

Kovalcsik Katalin

Kora reggel szólt az tűzoltóság ügyeleti telefonja, Agárd és Zichyújfalu közé, a Csirib-pusztai  bejáró út elágazásához riasztották  a szolgálatban lévőket. Hatalmas lánggal égtek  a tető alatt tárolt szalmabálák, a  jószágok alomja, a takarmány. A gazdálkodók  tanácstalanul nézták a füstölgő romokat. 
- Nem kellett oltani, olyan erővel pusztított  a tűz, csak arra vigyáztunk, hogy ne terjedjen át másra, ne okozzon még nagyobb károkat - két mondatban volt kénytelen összefoglalni  a történteket az egyik tűzoltó, hivatalos mondanivalója egyelőre sem a tűzoltóságnak, sem a rendőrségnek  nem volt szerda délben, amikor  felkerestük a Dörömbözi tanyát.
- Bikák,  birkák, disznók vannak az ólakban, azoknak nincs semmi bajuk  - Dörömbözi Tiborné, a feleség visszalépett a karámhoz, mert az egyik jószág kilökte a kapu csapját.  Még jó, hogy két kapu van, nem tud kijönni - folytatta az asszony, miközben ujjával megfenyegette  az ügyes  állatot.   A család egyik anyagi forrása  az állattartás, nekik  tárolták a takarmányt, az almot a két fedett tároló alatt.


- Ismerős szólt  reggel, hogy baj van, jöjjünk ki - mondta a férj,  Dörömbözi Tibor,  aki kőműves, a felesége gondja az állattartás.
 - Agárdon lakunk, onnan igyekeztünk kifelé. Leégett minden, de az állatoknak enni kell. Két nagy bála szénánk maradt, semmi több - tette hozzá a feleség.  Az összes  szalma, alom, kisbálás széna, kisbálás szalma, minden elégett. A takarmány egy részét bérelt földről vágjuk, van amit meg kell venni, van, ami megterem. Biztos kell most másfél millió arra, hogy  etessük az állatokat addig, amíg az elsőket le tudjuk adni, ha azokból lesz egy kis haszon  - ha lesz -, abból tudjuk  majd finanszírozni  tovább a dolgokat. Biztosításunk nincs. Eddig semmi ilyen gondunk nem volt a tanyával.
A tűzoltók még vizsgálódtak, fényképezték a helyszínt,  a tűz nem terjedt tovább, csak  a bűz terjengett a környéken. A tűzvizsgáló 30 napon belül kideríti, mi okozta a  tüzet, volt-e gyújtogatás? A gazdák kára ötmillió körüli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!