Erős és kiegyensúlyozott - megnyílt az őszi tárlat

Székesfehérvár - Nyolcvannyolc alkotó műve látható a pénteken délután megnyílt Fejér megyei őszi tárlaton a Csók István Képtárban.

Szabó Zoltán

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Vargha Tamás mondott köszöntőt, majd Smohay András  művészettörténész nyitotta meg a tárlatot. Úgy fogalmazott, erős és kiegyensúlyozott lett a  most kiállított anyag. A színvonal emelkedése pedig nem csak a művészek, hanem a kurátor, Izinger Katalin  munkáját is dicséri. Átadták az őszi tárlat díjait is.
 A   megyei közgyűlés elismerését a Borsos-Lőrinc   alkotópár  (azaz Borsos János  és Lőrinc Lilla) vehette át, installációjuk címe  Mozdíthatatlan ország.  A székesfehérvári önkormányzat díját Korompai Péter keramikus kapta,  a  BEPP  Broken English Pillow Project  című alkotásáért. A   dunaújvárosi önkormányzat  Rohonczi  Istvánt  díjazta,  fém és faszobra a Felhőcske  címet viseli. A  Dunaújváros Művészetéért Alapítvány  egy fotóművészt, Páhi-Fekete Noémit tartott méltónak az elismerésre, kiállított képe a Nősténymás- Macska.
A tárlaton a legváltozatosabb  műfajú és technikával készült alkotások  láthatók  január 29-éig. Fejezzük be e tudósítást azzal, amivel Smohay  a megnyitóját zárta: "Ars longa, vita brevis. (A művészet örök, az élet rövid.) Éljen a Fejér megyei művészet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!