Eredmények meglepetés nélkül

Székesfehérvár, Dunaújváros - Fejér megye két választási körzetében rendeztek vasárnap második fordulót, s így további politikusok szereztek képviselői mandátumot.

feol.hu

Az első fordulónál kisebb részvételi arány mellett is a papírforma érvényesült. Az 1-es fehérvári és a 3-as dunaújvárosi választókörzetben is az első fordulóban első helyen álló jelölt lett a nyertes. Képviselő lett: az 1-es körzetben  Cser-Palkovics András (FideszKDNP), a 3-as körzetben Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP). Eldőlt az is, hogy a negyedik fideszes listás helyre Brájer Éva kerül.
Fejér megye képviselői tehát egyéniben: 1-es Cser-Palkovics András, 2-es Vargha Tamás, 3-as Dorkota Lajos, 4-es L. Simon László, 5-ös Törő Gábor, 6-os Varga Gábor, 7-es Tessely Zoltán (mind a heten a Fidesz-KDNP színeiben).

Székesfehérvár 1-es számú egyéni választókerület

Részvételi arány: 43,95 %

Feldolgozottság: 97, 77 %

dr. Cser-Palkovics András (Fidesz KDNP) : 60, 96 %

Knizse Gyula (MSZP)29, 77 %

dr. Kummer Ákos (Jobbik) 9, 27 %

Dunaújváros, 3-as számú egyéni választókerület

Részvételi arány: 44, 38 %

Feldolgozottság: 97,87 %

dr. Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP)  54, 89 %

dr. Kálmán András (MSZP) 30, 74 %

Pintér Tamás (Jobbik) 14, 37 %


- Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki elment  szavazni a második választási fordulóban  - reagált az eredményekre Cser-Palkovics András. Hozzátette, külön köszöni a részvételt azoknak, akik őt tüntették ki bizalmukkal. - Óriási öröm, megtiszteltetés, feladat és felelősség Székesfehérvár országgyűlési képviselőjének lenni. Az egész város képviselője szeretnék lenni. Azokat is képviselni fogom, akik nem rám adták le voksukat.     

A munkahelyek megőrzését, új munkahelyek teremtését, a kis- és középvállalkozások erősítését tartja a következő négy év egyik legfontosabb feladatának Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP), akit a második fordulóban negyedszer választottak országgyűlési képviselőnek Dunaújvárosban, Fejér megye 3-as választókerületében. Mint a választások második fordulóját követően az MTI-nek elmondta, a munkahelyteremtés és új beruházások megvalósítása érdekében már az elmúlt hetekben több vállalkozással folytatott tárgyalásokat. Dunaújváros további fejlődése érdekében elengedhetetlen az M8-as autópálya fejlesztése, a dunai kikötő megépítése és a település logisztikai központtá fejlesztése. Parlamenti képviselőként mindent megtesz ezekért a város számára fontos fejlesztésekért, s a cél érdekében továbbra is együttműködik a város polgármesterével, eddigi országgyűlési képviselőjével, az MSZP-s Kálmán Andrással - tette hozzá Dorkota Lajos.

A megyei listáról mandátumot szerzett: Orbán Viktor, Horváth János (az eddigi parlament cecei kötődésű korelnöke, tavaly óta a megye díszpolgára), Mikola István (volt egészségügyi miniszter), Brájer Éva (a fehérvári önkormányzat kulturális és turisztikai bizottságának elnöke), valamennyien a Fidesz-KDNP  jelöltjei, továbbá Horváth András (az MSZP megyei elnöke) és Rozgonyi Ernő gazdasági szakember, korábbi MIÉP-es országgyűlési képviselő (Jobbik).

Az első forduló eredményeiről az alábbi grafikán tájékozódhatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!