Ercsi tömegverekedés: az féljen, aki tisztességes?

FMH-DH-információ - A tizenöt támadóból nyolcat azonosított a rendőrség, hatot gyanúsítottként hallgattak ki. Mint azt megírtuk, roma fiatalok provokáltak verekedést szombaton Ercsiben.


Ercsi utcáit járó rendőrautó - vajon ez elég?
Fotó: Koppán Viktor Dávid

- Ma annyira liberális a magyar jogrend, hogy a többségnek el kell tűrnie a rendetlen életmódot folytató személyek ténykedését  - mondta lapunknak az esettel kapcsolatban Szabó Tamás, Ercsi MSZP-s polgármestere. A településvezető hozzátette: Ercsiben a nagy többség próbál a törvényes keretek között élni, ám a renitensek folyamatosan próbálják zaklatni a többséget.
- A tisztességes embereknek kell félniük azért, mert  tisztességes életmódot folytatnak? - tette fel a kérdést a város első embere, aki "üdülési ajánlatot" tett azoknak, akik úgy gondolják, hogy minden rendben van az országban. 
- Jöjjenek el Ercsibe, és éljenek nálunk két hetet. Aztán visszamehetnek Budapestre, és elmondhatják, mit láttak. Őszintén. Legalább akkor ők is a valóságot látnák arról, hogy milyen tragikus helyzet van a vidéki Magyarországon - fogalmazott Szabó Tamás.

A városban elterjedtek a hírek arról, hogy a megtámadt fiatalok demonstrálni kívánnak a polgármesteri hivatalnál. Kósa Márta, a képviselőtestület közbiztonsági bizottságának elnöke lapunknak elmondta: értesülése szerint a nemtelen támadás áldozatai békés demonstrációval kívánják felhívni a figyelmet az áldaltan állapotokra. Béke és nyugalom kell Ercsiben, a demonstrációt ennek érdekében szervezik a megtámadott fiatalok. Erre várhatóan július 15-én, este 18 órakor kerül sor - mondta el Kósa Márta.
Úgy tűnik, a rendőrség komolyan veszi az ügyet. Míg tegnap arról számoltunk be olvasóinknak, hogy két gyanúsítottja van az ercsi tömegverekedésnek, addig huszonnégy óra leforgása alatt a Dunaújvárosi Kapitányság a tizenöt támadó közül már nyolcat azonosított, közülük hatan gyanúsítottak.  
 
- Kedden két ercsi, és egy iváncsai fiatalt állítottak elő a kollégák. Mindhármójukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az iváncsai lakos kivételével valamennyien bűntetlen előéletűek. A verekedéssel kapcsolatban további két személy azonosítása megtörtént, ám felkutatásuk eddig nem vezetett eredményre, így elfogatóparancsot adtak ki ellenük - tette hozzá az elmondottakhoz R. Szabó Ágnes.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!