Eötvös-napok Ercsiben - saját erőből új helyen a családsegítők

Ercsi - Csütörtök óta az Eötvös-napok lázában ég a kisváros. Aznap átadták a családsegítő és gyermekjóléti épületét, az alapítványi pénzből vásárolt játékokat.

Kovalcsik Katalin

Az épület, amelyet felavattak, óvoda volt. Amikor kiköltöztek belőle az apróságok - a város hozzájutott egy volt honvédségi épülethez, és ott kaptak helyet az óvodások - már tervezték a  megüresedett  ház sorsát. A város vezetése úgy döntött, hogy a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai részére felújítja az épületet, amelyhez régebben tartozott egy szolgálati lakás is.
- A  felújításhoz saját erőből láttunk hozzá - mondta  Szabó Tamás polgármester. - Az épületet szigeteltük, több  irodát, tanácstermet alakítottunk ki benne, ahová le tudják ültetni az ügyfeleket a családsegítő és  gyermekjóléti szolgálat munkatársai, akik a napokban költözködnek át a régi épületből. A felújítás kivitelezésére közbeszerzést írtunk ki, helyi vállakozó nyerte el a munkát. Az egész felújítás a városnak  43 millió 291 ezer forintba került. Minden gondunk nem oldódott meg ezzel, ugyanis az az  az épület,  ahol eddig a gyermekjólétisek dolgoztak, nincs túl jó állapotban. Tizenhét idős, rászoruló ember él az idősotthonban, azt is szeretnénk  rendbe tenni, bővíteni, hogy legalább még három lakót el tudjunk helyezni.

Az Eötvös-napok alkalmából  átadták azt a két új játékot is, amelyet pályázati pénzből az Ercsi Kultúrájáért  Ifjúsági és Sport Alapítvány vásárolt.
- Szeretnénk a művelődési házat is felújítani, ablakokat egy részen cserélünk, de szükség lesz a többi  kiváltására is - folytatta a polgármester. - Ha ezt is megtudjuk valósítani, akkor   talán arra is sor kerülhet, hogy a ház mögött kialakítsunk egy szép játszóteret, aminek eleme lehet a most átadott két játék.  Persze jó lenne, ha az emberek, a fiatalok kicsit jobban vigyáznának az értékeinkre. Néhány éve készült el az iskolai-óvodai konyha, leszerelik a csatornát, szabályosan bontják az épület falát.
Bár nem új szerzemény, de mégis hozzájárul az iskola diákjainak  komfortosabb életéhez a svéd jótékonyásági szervezet megérkezett ajándéka. Iskolabútorokat, padokat,  székeket kapott ajándékba a város - a szállításért kellett körülbelül három milliót fizetni, de az új berendezés többe került volna -, ezekkel három osztályt biztosan be tudnak rendezni, kicserélik a régi padokat.

Pénteken délelőtt az általános iskola felső tagozatos diákjai nem dolgozatíráson adtak számot arról, mit is felejtettek el a nyáron, hanem helyismereti vetélkedőn törték a fejüket. A sportcsarnokban rendezett megmérettetésen számos, a város életével kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk a diákoknak. A felsősök jól szerepeltek, bár néhány humoros válasz is volt, amin a zsűritagok, de a diákok is jót mulattak. A  legjobban szereplő  8.  A osztály  jutalma belépő az X faktorosok vasárnapi koncertjére.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!