Emlékdiplomás pedagógusok - oklevél sok évtizedes munkáért

Székesfehérvár - Az 50, 60, 65 és 70 éve diplomát szerzett nyugdíjas tanárokat, tanítókat és óvónőket köszöntötték csütörtökön a városháza nagytermében rendezett ünnepségen.

Kővári Gabriella

Arany, gyémánt, vas és rubin oklevelet vehetett át képesítésének megszerzése évfordulóján több mint húsz idős pedagógus. Jámbor Ferencné köszöntötte pályatársait, majd Cser-Palkovics András polgármester mondott beszédet, és átadta az emlékdiplomákat, ahogy fogalmazott,  "a tudás templomának papjai" részére. A Pedagógus Szakszervezet és a város műsorral és fogadással köszöntötte az idei ünnepelteket.
Ötven évvel ezelőtt szerezte meg diplomáját, ezért arany oklevelet kapott: Cseke László, Csóka Terézia, Dénesné Bujdosó Ilona,  Dienes Ottóné,  Farkas Gáborné, Gáspár Andrásné, Gelencsér Jánosné,  Gulyás Antalné, Kiss Károlyné,  Kőházi Imréné, Molnár Lajosné, Molnár Magdolna, Molnár Mihályné, Nagy Vince, Szűcs Sándor, Török Zoltánné, Vince Istvánné és Zsolnainé Jakus Olga.
Gyémánt oklevélben részesült hatvan év után: Földváry József, Miklós Károlyné, Párniczky Józsefné és Rehák Terézia.
Hatvanöt éve kapta kézhez képesítését Pásztor József, ezért vas oklevéllel díjazták.
Rubin oklevelet érdemelt ki hetven évet követően Kiss Lajosné és Rónyai Sándorné, illetve Takács Jenő, aki sajnos már nem lehetett jelen az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!