Elrettentés nyolcvankét településen

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség az országos szervezethez kapcsolódva szombaton 14 órától 20 óráig bűnmegelőzési akciót hajtott végre a megye több településének közterületén.

Tihanyi Tamás

Az események Gárdonyban eligazítással kezdődtek, ahol Cseh István, a polgárőrség megyei elnöke elmondta: egészen az év végéig folytatódnak az ilyen akciók, s szombaton több, mint kétezer polgárőr járőrözik gyalogosan és gépkocsival jól ismert településén, s járja be azokat a helyeket, ahol a bűnözők felbukkanása gyakoribb lehet.

Céljuk a közbiztonság növelése, a Velencei-tó partján pedig elsősorban az üdülőövezetek ellenőrzésére teszik a hangsúlyt.

Cseh István az eligazításon felkészültséget és tudatosságot várt a szolgálatot végző polgárőröktől. Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója hozzátette: a polgárőrökkel együtt a rendőrök is többet tehetnek a közterületek biztonságáért.

Tóth István, Gárdony polgármestere megjegyezte: a mai magyar társadalomban a polgárőrök teszik a legtöbbet önzetlenül a közösségért.

A nyolcvankét megyei településen tartott akció során komolyabb bűncselekményt nem kellett megakadályozni, vélhetően a közös rendőr-polgárőr jelenlét önmagában is megtette a hatását és elrettentett. A polgárőröknek végül is ez a legfontosabb dolguk, összegzett a nap végén Cseh István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!