Elismerte, hogy Cozmába rúgott

Veszprém - Újabb vádlottak meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Cozma–per, amelyben a főügyészség 25 személyt vádol garázdasággal.

Mátételki András

A megyei bíróság nagytermét csütörtökön reggel elárasztották a hozzátartozók. A tanácsvezető bíró, dr. Gremsperger Andrea határozottan felszólította a jelenlevőket, hogy vádlottakként csak egy személy tartózkodhat a teremben. Mivel a vádlottak egy része bilincsben érkezett, szép számú termetes fegyőr biztosította a rendet.

Csütörtökön azt az R. Jánost hallgatták meg, akinek az enyingi lakásáról indult a csapat Veszprémbe a tragédiával végződött hajnalban. A 36 éves, többször büntetett  férfi magáról csak annyit mondott, hogy négy gyerek apja, nyolc általánost végzett, s édesapjánál dolgozik - lovakat tartanak - havi nettó 150-200 ezer forintért. Vallomást csak azokról az eseményekről kívánt tenni, amik már a Patrióta lokálban történtek. Így aztán tőle a bíróság nem kérdezhette meg, hogy a házában, majd a közeli benzinkútnál ki használt kábítószert. Viszont az már korábban kiderült, hogy a társaság „felpörögve” érkezett tavaly február 8-án hajnalban a királynék városába, ahol agresszív módon vezették le felesleges energiájukat.

A főügyészség azt írta az Enyingen Szép Fiúként emlegetett R. János számlájára, hogy már az épület bejáratánál belekötött egy ismeretlen férfibe. Akkor valaki azt mondta: „Mennyi embernek elba szuk a buliját!”. Az egyik vendéget tenyérrel nyakon vágta.

- Nem követtem el azt a bűncselekményt, amivel vádolnak. Nem érzem magam bűnösnek - vallotta csütörtökön R. János, aki viszont úgy emlékezett, hogy N. Győző (33) volt, aki ellökött magától valakit. (N. Győző:” Egy ittas személy jött velem szembe, azt elhárítottam.”)

A negyedrendű vádlott, P. Gábor (33) azt állította, látta, hogy R. János meglegyint valakit. (Ugyanezt vallotta korábban a veszprémi dr. B. Iván (35) is, aki akkor védelmébe vette a megütött egyetemistát, akit ismert.)

Többen is azt mondták, hogy B. Iván hívta őket Veszprémbe, ám a férfi ezt így pontosította: nem az egész csapatra gondolt.

A diszkóban történt verekedésbe aktívban résztvevő zalaegerszegi B. Csaba (48) nem tett vallomást, hanem pár soros nyilatkozatot olvasott fel. Ebben elismerte: bekapcsolódott a verekedésbe, s többször oldalba rúgta Cozmát, amiért utólag megköveti a sportolót.

A pénteki tárgyaláson a bíróság arról dönt, hogy az előzetes letartóztatásban és házi őrizetben lévőkkel szembeni intézkedést meghosszabbítja vagy megszünteti.

Forrás: naplo-online

Korábbi cikkeink a témában itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!