Elhunyt Daróczi Dávid - Gyurcsány: letaglóz volt szóvivőm halála

Budapest - Letaglóz volt szóvivőm és barátom halála - mondta Gyurcsány Ferenc szombaton reggel az MTI-nek.

MTI

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi Dávid halálának fájdalmas terhét. Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál - tette hozzá.

Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A volt kormányszóvivő a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének. A rendőrség szombatra virradó éjjel állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre.

Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett teológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem üzleti marketing szakára járt. Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.

Korábban, 2004-ben a Rádió C főszerkesztője, azt követően a Magyar Hírlap gazdasági rovatvezetője volt. 2005-2006-ban a kormányszóvivő gazdasági tanácsadója, majd 2007 júniusáig, kormányszóvivői kinevezéséig a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányszóvivői Iroda vezetője volt.

A kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz András korábbi kormányszóvivővel és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!