Elhunyt Bicskei Bertalan, aki a Vidinél egy évig volt vezetőedző

Életének 67. évében elhunyt Bicskei Bertalan, a Honvéd és a magyar válogatott korábbi kapusa, kétszeres szövetségi kapitány, aki 2003-ban a Videoton FC edzője volt.

feol.hu

Július 28-án, csütörtökön kerül sor Bicskei Bertalan búcsúztatására. A magyar labdarúgás meghatározó személyisége, korábbi szövetségi kapitány súlyos betegség következtében, rövid szenvedés után, 66 éves korában hunyt el szombaton.
Fia, Bicskei Balázs tájékoztatása szerint a szertartás 14:15-kor kezdődik a budapesti Farkasréti temetőben.
Bicskei Bertalant, a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Bicskei Bertalan 1944-ben született, pályafutása nagy részét a Honvédnál töltötte, de a harmincon túl, az MTK-nál is lehúzott két idényt. A magyar válogatottban egy alkalommal szerepelt, a Svédország elleni 1973-as világbajnoki selejtezőn.

 

A magyar utánpótlás-válogatott kapitányaként érte el edzőként élete első nagy sikerét, a magyar fiatalok 1984-ben aranyérmet szereztek az oroszországi Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt többek között Kovács Kálmán, Pintér Attila, Petry Zsolt, Szeiler József. A mai napig ez a magyar futball utolsó aranyérme, egy nemzetközileg elismert rendezvényen.

Bicskei Bertalan 2003-ban, 15 mérkőzésen volt a Vidi vezetőedzője, mérlege 8 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség, 30 rúgott és 14 kapott gól.

Legutóbb a Libériai válogatott szövetségi kapitánya volt, amikor arról lehetett hallani, hogy Magyarországon kórházba került súlyos betegséggel, és az intenzív osztályon kezelik. Bicskei 66 évesen hunyt el.

(forrás: vidi.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!