Elhamvadt a nagy tűz - Kovács Zsoltra emlékezünk

A fehérvári tűzoltók között szinte tapintható a döbbenet. Igaz bajtársra emlékeznek, Kovács Zsolt főtörzsőrmesterre, aki január 14-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Fejér Megyei Hírlap

A csapattársak  tudják,  hogy nem hallják többé nevetését a pihenőidőben, s ha felgyullad a lámpa, nem  látják bátorító mozdulatát, amikor autóra ülnek. Tizenegy évig mentett habozás nélkül, életét kockáztatva, de saját magát nem tudta megmenteni.  Mondják róla, elől szeretett küzdeni, menni az égő házba, ő akart lenni az első, aki kiszabadítja a sérültet a roncsok  közül. Egyszer, mikor  szabadnapos volt, és a többiek mind mentettek már, érkezett egy újabb riasztás. Nem tudott  felöltözni sem, ezért civil ruhában ment a helyszínre. Nem esett baja, mert a bátrak angyalai vigyáztak  rá.
Akkor még vigyáztak  rá... A bajtársak és szerettei január 23-án, szombaton 14  órakor vesznek végső búcsút tőle a kislángi temetőben.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!