Elhalasztják a Balaton-átúszást

Budapest - Jövő szombatra halasztja a vasárnapra tervezett Balaton-átúszást a szervezőbizottság.

MTI

A szombati döntés a meteorológiai szakemberek és a vízirendészet vezetőjének véleménye alapján született meg a várható kedvezőtlen időjárás miatt.
    
Az előrejelzések szerint vasárnap napos, kiránduló idő várható, a Balaton térségében azonban a hajnali és a délelőtti órákban élénk széllökések lesznek, a víz hőmérséklete ezáltal 21-23 fokosra hűl le. A tervezett új időpont jövő szombat.
    
A Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a szervezők azt már csütörtökön közölték, hogy az időjárás miatt akkor biztosan nem tudják megrendezni az eseményt.
    
A múlt keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nyolc-tízezer embert várnak a sorrendben 28. balatoni úszópróbára, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es táv leküzdésére. 

Tavaly bő nyolcezren vettek részt az eseményen, s 25 országból jöttek vendégpróbázók. A szervezők szerint az idén még többen lesznek a Coca-Cola Balaton-átúszáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!