Elfogott körözöttek napja volt a hétfő

A keddi rendőrségi krónikában több körözött, keresett személy megtalálásáról, előállításáról is beszámolnak. Volt, akit lopás miatt köröztek, egy gyerek otthonból távozott engedély nélkül.

feol.hu

Seregélyesen a Kossuth utcában ellenőrzött hétfőn a helyi körzeti megbízott egy 23 éves fehérvári férfit, akiről az igazoltatása során kiderült: lopás miatt a Siófoki Rendőrkapitányság, míg hamis vád miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki ellene. A körözött személyt így a KMB-s előállította a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a forrónyom őrizetbe vette.

A fehérvári járőrök tegnap 10 óra magasságában egy 16 éves diósdi fiúval szemben intézkedtek. A tinédzser az egyik fehérvári nagyáruházból két darab csokoládét próbált meg ellopni, azonban a biztonsági őrök tetten érték. Később kiderült, hogy az Érdi Rendőrkapitányság körözést adott ki ellene eltűnés miatt. A fiút a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vették, majd a történtekről értesítették az érdi kollégákat.  

Kora délután a járőrök - ugyancsak a megyeszékhelyen - egy 27 éves fiatalembert ellenőriztek, aki először testvére adatait diktálta be. Később azonban sikerült megállapítani valós adatait, ekkor derült ki, miért is hazudott a rendőröknek: a Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot adott ki ellene lopás elkövetése miatt. A férfit a rendőrök így előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a forrónyom őrizetbe vette.

Éjszaka 11 órakor a lepsényi KMB-s egy gyereket igazoltatott a vasútállomáson. A 12 éves fiúról adatai ellenőrzése során kiderült, hogy az Előszállási Gyermekotthonból engedély nélkül távozott el, és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság így eltűnése miatt körözést adott ki ellene. A gyereket a rendőr előállította a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol meghallgatták, majd a gyermekvédelmi központ vezetőjének átadták, aki visszaszállította az otthonba – tájékoztatott Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!