Elfogatóparancs után őrizetbevétel

Székesfehérvár - A Fejér megyei rendőrök hétfőn számos esetben intézkedtek körözött személyekkel szemben.

feol.hu

A rendőrség honlapunkhoz is megküldött krónikájából kiderül, hogy több helyszínen intézkedtek hasonló eseteknél a megyei rendőrök.
Az enyingi járőrök Mátyásdomb területén igazoltattak hétfőn délelőtt egy helybélit, akiről adatai ellenőrzése során derült ki, hogy elfogatóparancs van érvényben vele szemben. A 48 éves férfit az Enyingi Rendőrőrsre állították elő, ahol a nyomozók kihallgatták.
Pátkán a körzeti megbízott fogott el egy 21 éves lakcím nélküli férfit, akiről ugyancsak igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparanccsal keresi a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.
Sárkeszi, Dózsa György utcában egy veszprémi autóst állítottak le a járőrök. A férfi adatai ellenőrizték, így állapították meg, hogy jövő év májusáig a Veszprémi Városi Bíróság eltiltotta az autóvezetéstől, ennek ellenére vett részt a forgalomban.
Meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.
Éjfél előtt nem sokkal a fehérvári járőrök családi veszekedésnél intézkedtek. Otthonukban egy 37 éves férfi bántalmazta az édesanyját, akit a fizikai bántalmazás mellett megöléssel fenyegette. Az intézkedés során is többször megismételte a fenyegetést. A bántalmazót a nyomozók őrizetbe vették.
Fejér megyei gyermekotthonból jelezték délelőtt, hogy egy korábban tőlük engedély nélkül eltávozott 17 éves fiú önként visszatért.
Mivel a fiú ellen a Gárdonyi Rendőrkapitányság elfogatóparancsa volt érvényben bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a gárdonyi nyomozók az otthonból a kapitányságra állították elő a fiút, ahol előbb kihallgatták, majd őrizetbe vették.
Ugyancsak a Gárdonyi Rendőrkapitánysághoz köthető egy másik eltűnt-megkerült fiatal is. A rendőrkapitányság épületében jelent meg ugyanis hétfőn délelőtt egy 15 éves szentlőrinckátai lány, aki közölte, hogy úgy tudja körözik. Adatai alapján megállapították, hogy egy fővárosi alapítványi intézményből távozott engedély nélkül és e miatt valóban körözést bocsátott ki vele szemben a BRFK VIII., kerületi rendőrkapitányság. A körözést elrendelő szerv értesítését követően a fiatal lányt ideiglenesen egy sárbogárdi otthonban helyezték el.
A Szentendrei Rendőrkapitányság területén igazoltatták és fogták el azt a 46 éves velencei férfit, akit a Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja keresett elfogatóparanccsal. Elfogását követően börtönbe szállították, büntetése letöltésének megkezdésére.
Bicskén egy február 9-én eltűnt lányt igazoltattak a járőrök hétfőn délelőtt. A rendőrkapitányság épületében hallgatták meg, miután előállították. Délután egy megkerült mányi nő meghallgatására került sor ugyancsak a rendőrkapitányság épületében. A nő körözését még múlt év végén rendelték el annak érdekében, hogy tartózkodási helyét megállapítsák. Igazoltatták, így derült ki, hogy keresik. A nő nyilatkozott lakcímével kapcsolatban, ami után szabadon távozhatott - tudtuk meg a részleteket R. Szabó Ágnestől, a rendőrség szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!