Életveszélyesen sérült egy ember egy sárkeresztúri balhéban

Sárkeresztúr - Meglehetősen szövevényes verekedés szálait próbálják kibogozni a sárbogárdi rendőrök. Az mindenesetre biztos, hogy a sárkeresztúri esetnél először két fél, majd azok társasága esett egymásnak.

feol.hu

Két férfi szólalkozott össze a kocsmából hazafele menet kedden este Sárkeresztúron. A szóváltást tettlegesség követte. A fiatalabb sörösüveggel ütött, az idősebb az öklét használta. Később az idősebb fél hozzátartozói vettek revansot, majd nem sokkal ezután a fiatalabb áldozat ismerősei fitogtatták erejüket, valamint a náluk lévő szerszámnyeleket a revansot vevők portáján. Egy ember egy életveszélyesen, további két férfi és egy nő könnyen sérült – tudtuk meg csütörtökön R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

 Életveszélyes állapotban lévő sérülthöz riasztották a mentőket, rendőröket kedden este Sárkeresztúron egy buszmegállóhoz. A megállapítás szerint a 33 éves sérült az arccsonttörés mellett csigolyatörést is szenvedett. Nem sokkal később egy Alkotmány utcai ingatlanhoz is rendőrt kértek, mert ott négy férfi vasvillával és egyéb eszközökkel felfegyverkezve támadt az ott lakó családra. Az apa, a feleség és a fiú elsődlegesen könnyen sérült, ugyanakkor a feleség esetében az arccsonttörést sem zárták ki az őt ellátó mentősök.

A sárbogárdi nyomozók az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a két ügy összefügg. A megállapítás szerint az Alkotmány utcai ingatlanon élő idősebb, ötven éves férfi megelőzően összeszólalkozott a támadók egyik rokonával, hazafelé a kocsmából menet. Szó szót követett, mire a férfit egy sörösüveggel fejbe vágta a másik. A további támadás megakadályozására a férfi behúzott vagy kettőt fiatalabb támadójának, aki ezt követően elhagyta a helyszínt. A sörösüvegtől feldagadt orrú, arcú férfit ismerősök kísérték haza. Az eseten felháborodva - a rendőrök gyanúja szerint - a bántalmazott férfi 21 éves fia és barátai a bántalmazás helyszínére indultak, hogy elégtételt vegyenek a sérelmekért. Nem sokkal később, amikor a 33 éves férfi életveszélyes sérülésének híre terjedt a településen, a rokonai kapát, kaszát ragadva indultak, hogy revansot vegyenek a vélelmezett bántalmazón és családján.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói tovább folytatják a szálak bogozását a két ügyben. Az ügy jelen állása szerint bűnügyi őrizetben van a családot megtámadó négy férfi, valamint az első bántalmazásban részt vett ötven éves férfi. Az életveszélyes sérülésekkel kórházban ápolt férfi esetében a sértetti közrehatást vizsgálja a rendőrség, ugyanis adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy kedd este, korábban a kocsmában több vendéggel is kötözködött. Amennyiben megállapítást nyer, hogy ő kezdeményezte a verekedést a buszmegállóban, garázdaság és testi sértés miatt eljárás indul vele szemben. A sörösüveggel fejbe vert férfi fiának és barátainak szerepét az eljárásban szintén tisztázni szükséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!