Életmentő egyenruhások

Székesfehérvár - Pénteken a rendőr-főkapitányságon és a dunaújvárosi kapitányságon 101 rendőr adta a vérét. Február 11. a rendőrség hivatalos véradónapja.

Kovalcsik Katalin

Esztergom-Kertvárosban 2008. február 11-én  szolgálatteljesítés közben hősi halált halt  Borbély Zoltán rendőr. Emléke előtt tisztelegve tavaly óta február 11-ike  a rendőség hivatalos véradó napja. Tavaly  2566 egység vér adtak  az önkéntesek, ami 7500  ember életének megmentésére elegendő.

Az ország hatvanegy városának  kapitányságán várták  a Magyar Vöröskereszt  és az Országos Vérellátó Központ   munkatársai a véradó rendőröket. Az időpontok eltérőek voltak, de minden kapitányságon ugyanaz  a cél, segíteni a rászorulókon.  Dunaújvárosban  február 8-án tartották meg a véradónapot, Székesfehérváron pedig pénteken. Több mint száz rendőr  jelentkezett a véradásra,  közülük százegyen adhatták vérüket. Székesfehérváron Kiss Tamásné,   a vöröskereszt Fejér megyei  munkatársa köszönte meg a véradók áldozatkészségét. A vöröskereszt és az  Országos Rendőr-főkapitányság  közös ajándékkal tette emlékezetessé a napot a véradók számára. A Magyar Vörörskereszt  székházában pénteken megemlékeztek Borbély Zoltánról, és minden bajtársáról, akik  munkájuk  közben, mások biztonságát féltve és őrizve, szolgálatteljesítés közben   vesztették életüket.   Az önkéntes véradók - a mindennapok hősei - egységnyi vére   három ember életének megmentésére elegendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!