Ecsettel a tó partján - díjazták a velencei-tavi festőverseny legjobbjait

Gárdony - Az idén is megrendezték a velencei-tavi festőversenyt. Az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság tagjai valamint amatőr festők érkeztek megörökíteni a tavat.

Kovalcsik Katalin


A díjazottak balról jobbra Paksy Marica, Szünderné Havasi Erzsébet, Ács Valéria, Kovácsné Holló Piroska, Kaiser Ilona, a hátsó sorban a különdíjas Papp Norbert,  a közönségdíjas Somogyi Boglárka
Fotó: Szabó László

Az idei, hatodik  festőhétvége zsűrijében Bálványos Huba Munkácsy-díjas grafikus,  Acsa-Szűcs Imre festőművész is értékelte a festményeket. Az elemzés minden résztvevőnek útravalót is jelentett  a vasárnapi eredményhirdetésen. A szervezők ugyan nem nevezik igazi versenynek a péntektől vasárnapig tartó találkozót, mégis minősítenek  a helyezések. Az idei hétvége első helyezettje az érdi Kovácsné Holló Piroska lett, a második legjobbnak a székesfehérvári  Szünderné Havasi Erzsébet  munkáját ítélte a zsűri, a harmadik pedig a sárkeresztesi  Matuz Péter  alkotása lett. Különdíjas mű is született, az egyiket a győri Papp Norbert, a másikat a budapesti  Mógor Osztobányi Istvánné kapta. A közönség díja Somogyi Boglárkáé.  A szervezők jövőre is szeretnék meghívni az alkotókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!