Durva: húsklopfolóval ütötték a csuklyás támadók a lányt!

Dunaújváros - Három fiatalkorút kaptak el a rendőrök, akik korábban előre kitervelten raboltak ki egy lányt egy földúton: elvették értékeit, megöléssel fenyegették, s a nyomaték kedvéért húsklopfolóval ütötték.

feol.hu

Március elején elkövetett rablás elkövetőit kerítették kézre a közelmúltban dunaújvárosi nyomozók. Az elfogott triumvirátus közül egy nem egészen 17 éves, egy másik fiú alig töltötte be a 14. életévét, harmadik társuk még jócskán a gyermekkorúság határán belül van a maga 12 életévével. A nyomozók számára is megdöbbentő volt az a tudatosság és tervszerűség amivel a három srác a bűncselekmény elkövetéséhez készült. Ketten azóta előzetes letartóztatásba kerültek, a 12 éves fiú kora miatt tanú az ügyben…
 
Március hetedikén késő délután egy édesanya riasztotta a rendőrséget, miután hazafelé tartó lányát kirabolták. A fiatal lányt az iváncsai vasútállomás és Beloiannisz község közti földúton fogta közre három csuklyás fiú és értékeit követelték. A megfélemlített lányt megöléssel fenyegették, ha nem engedelmeskedik. A nyomaték kedvéért egy fejszére hasonlító húsklopfolóval vállon ütötték, kezét kicsavarták és elvették telefonját, készpénzét, majd sorsára hagyták. Csak a szerencsén múlt, hogy a fiatal lány könnyű sérüléssel úszta meg a támadást.   
 
A három nevelőotthonos fiatal vallomásából kiderül, hogy tudatosan és tervszerűen készültek a pénzszerző akcióra. Úgy tettek, mint akik iskolába indulnak, e helyett a vasútállomáshoz mentek, hogy „elkapjanak” valakit. Csuklyát is szereztek, hogy láthatatlanná váljanak, majd megbeszélték, hogy melyikőjük fogja le az áldozatot. A nyomaték kedvéért vitték magukkal az egyik végén fejszére hasonlító húsklopfolót, mi több használták is az elkövetéshez. A megszerzett értékekkel visszamentek a nevelőotthonba, ahol elmondásuk szerint a telefont elvették tőlük, a pénzt édességre költötték.
 
A kihallgatás során kiderült az is, hogy előző nap egy ittas férfitől próbáltak pénzt szerezni Iváncsán. A padon ülő férfit egy téglával dobták meg, de a férfi felállt és odébbállt, így nem tudtak elvenni tőle semmit. Ez év januárjában egy negyedik társukkal Székesfehérváron fenyegettek meg késsel egy fiút. Megrugdosták, megverték, de a közeledő biztonsági őrök láttán elmenekültek. A dunaújvárosi nyomozók még keresik az iváncsai sértettet és a fehérváron megvert fiút, hiszen őket még nem sikerült az eljárásban meghallgatni.
 
A két fiatalkorút Budapestre a fiatalkorúak számára fenntartott Szőlő utcai intézménybe szállították, ahol a rájuk kirótt 30 napos előzetes fogva tartásuk megkezdődött.
 
 
A dunaújvárosi nyomozók tovább folytatják a büntetőeljárást a fiatal rablók ügyében. A két fiú harmadik, 12 éves társa bár részt vett a bűncselekmény elkövetésében, életkora miatt elkerüli a büntetőjogi felelősségre vonást. Aktuálisan tanúként szerepel az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!