Durva! Fegyverarzenálra bukkantak az öngyilkosjelöltnél!

Több, mint két tucat fegyvert és több száz lőszert foglaltak le a gárdonyi rendőrök egy öngyilkosságra készülő kajászói férfitől. A lakásában tartott fegyverarzenál miatt lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt megindult vele szemben az eljárás

feol.hu

Szerda este egy kajászói nő hívta fel telefonon a rendőrség ügyletét, hogy férje gyógyszert vett be, amire alkohol ivott, valamint bal csuklóját megvágta, és ismeretlen helyre távozott. A feleség azt is elmondta a gárdonyi ügyeletesnek, hogy mivel a férje több fegyverrel is rendelkezik, nem kizárt, hogy azt is vitt magával.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a kajászói címre mentek, ahol a háznál nem kis meglepetés érte őket. A házaspár családi házában, valamint az ahhoz tartozó garázsban, illetve padláson nagy mennyiségű fegyvert, alkatrészt, lőszert, valamint egyéb készüléket találtak.

A rendőrök összesen 16 darab lőfegyvert, illetve lőfegyver alkatrészt, 5 darab légpuskát, 4 darab gáz-riasztó pisztolyt, több száz lőszert, lőszer összeszerelő és gyártó készüléket, csekély mennyiségű lőport és golyós vadászpuska töltényhez való lövedéket, valamint több éjjellátó készüléket, számszeríjakat és hozzájuk tartozó speciális vadászheggyel ellátott nyílvesszőket foglaltak le.     

Az öngyilkosságra készülő férfi - mit sem tudva a lakásán tartott házkutatásról - sms-t küldött feleségének arról, hogy elakadt a Kajászót és Vált összekötő földúton kocsijával, és nem tud hazamenni. A járőrök így megtalálták a férfit, akinek kocsijából, illetve ruhájából több fajta lőszer került elő. Sérülései, valamint öngyilkossági szándéka miatt mentőt hívtak hozzá, majd a székesfehérvári Szent György Kórházba szállították.

A nyomozás eddigi adatai alapján kiderült, a férfi puskaműves szakképzettséggel rendelkezik, és egy fegyverboltban dolgozik, ahonnan rendszeresen szokott hazavinni fegyvereket javítani. A nála megtalált fegyverek, illetve lőszerek származásával kapcsolatban kihallgatása során ezzel védekezett. Az ügyben fegyverszakértőt rendeltek ki. 

A 46 éves kajászói férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!