Dunaferr - megállapodott a vezetés az érdekképviseletekkel

FMH - Az alapbérfejlesztés átütemezéséről, a nyugdíjas kötvények kifizetéséről, s több, a vállalati kollektív szerződésben rögzített juttatás kifizetéséről írt alá megállapodást az ISD Dunaferr Zrt. vezetősége és a cégcsoport két érdekképviseleti szervezete

feol.hu

A megállapodás szerint átütemezik az idei évre tervezett 5,55 százalékos alapbérfejlesztést úgy, hogy felét jövőre, a másik felét pedig 2011-ben adják hozzá pluszként az akkori bérfejlesztéshez - mondta el Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.
Tájékoztatása szerint az egyezség értelmében a cégvezetés írásban vállalta, hogy a már bejelentett 200 fős leépítésen túl további elbocsátásokat nem alkalmaz, valamint, hogy a kollektív szerződés módosításáról csak 2010 júliusában kezdenek tárgyalni.
Mintegy fél éves szünet után ismét megkezdik a nyugdíjas törzsgárda tagoknak juttatott úgynevezett kötvény-pénzek kifizetését, ami június hónapra havi 9.700 forint, júliustól pedig 10.200 forint plusz jövedelmet jelent számukra.
A megállapodás során döntés született arról is, hogy a múlt évre járó, úgynevezett karácsonyi béreket és teljesítmény-ösztönzőket jövőre két részletben kifizetik. Megkapják a dolgozók a túlmunkáért járó pénzeket, a műszakpótlékokat és június 1-től ismét az étkezési hozzájárulást is.
A megállapodással mintegy hatmilliárd forintnak megfelelő összeget "hagyott" az érdekképviselet a cég kasszájában, azaz ekkora kiadástól mentesítették a vállalatcsoportot az érdekképviseletek- mondta Mucsi Zoltán.
A Dunaferr DV Vasas Szakszervezet elnöke arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a vasmű érdekképviselete 500 ezer forinttal támogatta a diósgyőri szaktársakat, a pénzt már átutalták és ki is osztották az ottani "vasasoknak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!