Döntetlent játszott a Vidi - befejeződött az őszi szezon

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság utolsó őszi, a 15. fordulójában a listavezető Videoton FC a tabellán 3. helyezett Győrt fogadta. A rangadó végül gólnélküli döntetlennel zárult.

Matók János


Videoton FC-Győr 0-0
 
 
A két szurkolótábor parázs hangpárbaja előzte meg a mérkőzést. A hazaiak német erősítést is kaptak: a Zwickau 13 fős csoportja sorakozott fel a Red Blue Devils szektorában. Borsányi István kezdőrúgása után a Vidi vezethette az első támadást. Aztán előbb Alekszidze, majd Andics veszélyeztetett. Eléggé vízes lehetett a gyep, mert sokat csúszkáltak a játékosok a pályán. Többet birtokolta a Vidi a labdát, amíg a Győr a biztonságos védekezésre fektette a hangsúlyt. Könnyebb dolguk volt a vendégeknek, mert az előrejátékban akadozott a hazai gépezet. A 35. percben a kapu előterébe szorult az ETO, de megúszta gól nélkül. Így az első félidőben nem is volt találat, nem rezdültek meg a kapuk. A szünet utáni folytatásban elkezdett rohamozni a Vidi, előbb Alves, majd Vujovics bombája kerülte el a lécet. Az embernek egyre inkább az volt az érzése, hogy egy gól dönt a mérkőzésen, miután Alves újabb kísérlete is elkerülte a ketrecet. A 61. percben viszont Nicorec a kapufát találta telibe. Mindkét edző cserékkel frissítette csapatát, egyre elkeseredettebb küzdelem zajlott a pályán. Erőlködött a Vidi, de a fűszer hiányzott a játékából, miközben az ETO már a játékot is húzta, amikor csak megtehette. Ám Bede ezt csak a 91. percben unta meg, akkor Sztevanovicsnak mutatta fel a sárga lapot. Végül gól nélkül fejeződött be a rangadó, de ettől függetlenül őszi elsőként vonul pihenőre a Videoton FC. Csak azt  sajnálhatjuk, hogy véget ért egy szép sorozat: április óta valamennyi bajnokiján bevették az ellenfél kapuját a fehérváriak, s ezzel Európában egyedül álltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!