Dobogós helyezéseket lőttek

Dobogós helyezésekkel tértek vissza a szombati Verőcén megtartott XIV. IPA országos és XIII. IPA PM pisztoly lőversenyről Fejér megye rendőrei.

feol.hu

Tizenegy  induló csapat, köztük rendőrök, vám- és pénzügyőrök, IPA pártoló tagok részvételével zajlott a hétvégén a XIV. IPA országos és XIII. IPA PM pisztoly lőverseny, amelyen a Fejér megyei rendőrök is képviselték magukat. A csapat férfi és női tagjait Csoma Viktor a főkapitányság lőkiképzője készítette fel. A főtörzszászlós maga is csapattagként küzdött a többiekkel. Pontlövészetben és szituációs lövészetben mérték össze tudásukat az indulók. Pontlövészetben húsz méterről kellett tíz lövést 150 másodperc alatt leadni, lehetőség szerint a legnagyobb pontossággal. A szituációs gyakorlatot 25-20-15-10 méterről hajtották végre. Fekve, térdelve, állva kellett lőni, időre, ráadásul úgy, hogy közben a pályán futás közben kellett tárazni a lövések leadása között. A lövéseket csípő, mell, fej alakra kellett leadni.

A Verőcén megtartott verseny végeredménye sok-sok serleget és díjat hozott a megyei rendőröknek.

Férfi pontlövészetben Fehér Miklós őrnagy a negyedik, Csoma Viktor főtörzszászlós a hatodik helyet hozta, míg szituációban Csoma Viktor a harmadik, László Tamás zászló a negyedik, Matán Csaba zászlós az ötödik helyre lőtte be magát.  Párbajban Fehér Miklós az ötödik helyen végzett. Pontlövészetben és szituációban egyaránt a férfiak csapata az előkelő második helyen végzett.

A nők, ha lehet mondani legalább olyan eredményesek voltak, mint férfi kollégáik. Pontlövészetben Magyar Erika zászlós második lett, csapatban a harmadik helyet hozták el. Szituációban Magyar Erika első, Bikárdi Henrietta zászlós negyedik, Vrecenár Zsuzsa zászlós hatodik lett. Csapatban elsők lettek Fejér megye női versenyzői. Az összetett csapatok versenyében Fejér megye negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!