Diszkótragédia - Kezdeményezték az előzetest, az egyik gyanúsított szabadlábra került

FMH - Az ügyészség kezdeményezte a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását - tudta meg az MTI az ügyet jól ismerő forrásból kedden. Este az is kiderült: az egyik gyanúsítottat szabadlábra helyezték.

MTI

 

Szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia egyik gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját Papp Gábor, a gyanúsított védője kedden este.
Az ügyvéd elmondta: ügyfelével, Sz. Győzővel szemben, aki a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosa, semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el.
Az ügyészség korábban arra hivatkozva kezdeményezte az öt gyanúsított előzetes letartóztatását, hogy szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy a gyanúsítottak meghiúsítanák, megnehezítenék, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.
A többi gyanúsított ügyében szerdán dönt a bíróság.

 A Fővárosi Bíróság azt közölte, hogy a végzés szerint bár megállapítható a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, azonban az előzetes letartóztatás elrendelésének ügyészi indítványban foglalt különös okai nem állnak fenn. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizonyítási eljárás a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén is lefolytatható.

 

Kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását

Kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását

Az ügyészség kezdeményezte a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását - tudta meg az MTI az ügyet jól ismerő forrásból kedden.
A Fővárosi Főügyészség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint az egyik gyanúsítottal szembeni kényszerintézkedés elrendeléséről  kedden, a korai esti órákban dönt a bíróság.  Az MTI úgy tudja, hogy a többi gyanúsított ügyében szerdán dönt a bíróság.     A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen történt, három fiatal lány halálával végződő tragédia ügyében vasárnap este jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter, hogy öt embert őrizetbe vettek és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.  A nyomozók az őrizetbe vételt követően kezdeményezték az ügyészségnél a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
A belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

Főügyészség: a gyanúsítottak szabadlábon veszélyeztethetik a bizonyítást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!