Díjazzák a Fehérvárért tenni akarókat

Székesfehérvár - Díjat alapít a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány, amellyel azokat támogatja, akik kiemelkednek a város kulturális, tudományos, művészeti és sport életében.

S. Töttő Rita

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt (SZFA) 2009-ben hozta létre a városgondnokság, azzal a céllal, hogy az itt élők támogatásával segítség azokat, akik hozzájárulnak a megyeszékhely életének fellendítéséhez. Az alapítvány tavaly 32 millió forint támogatást kapott, amelyből 6 milliót adott kulturális célra, 2,5 milliót önkéntesség támogatására, 3,5 milliót nyugdíjasok fürdőlátogatására, 1,5 milliót természetvédelemre és 1,9 milliót ifjúságvédelemre - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Laufer Tamás, kuratóriumi elnök és Lehner Lóránt, kuratóriumi tag. Akik ugyanekkor jelentették be azt is: létrehozzák a Székesfehérvár Fejlődéséért Díjat, amellyel anyagi elismerést kívánnak juttatni azoknak a fehérváriaknak, akik kiemelkednek a város kulturális, tudományos, művészeti és  sport életének gazdagításában, értékei megóvásában, s tevékenységükkel megbecsülést szereznek a megyeszékhelynek.
Augusztustól várják a jelöléseket azokra a fehérvári lakosú, 30. év alatti személyekre, akikre illik a leírás. A fejenként 500 ezer forinttal járó díjakat október végén, november elején adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!