Deák Lajosné, a Fidesz jelöltje győzött

Székesfehérvár - Vasárnap időközi választást tartottak a 11. számú választókerületében. A hat jelölt közül végül a legtöbben Deák Lajosnéra, a Fidesz jelöltjére voksoltak.

Miskei Anita

Deák Lajosné, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte meg vasárnap a 11-es választókörzet időközi helyi önkormányzati választását. A körzet lakói reggel 6 és este 19 óra között adhatták le voksaikat a hat jelölt valamelyikére nyolc szavazókörben.  Laczi Zoltán, a Választási Iroda vezetője arról  tájékoztatta lapunkat, hogy a választás a nap folyamán rendben zajlott, a nyugalmat semmi nem zavarta. Végül az 5932 választópolgárból 1501 fő adta le szavazatát a körzet jelöltjeinek valamelyikére, vagyis a választópolgárok 25,3 százaléka élt állampolgári jogával, s adta le voksát. Ebből az érvényes szavazatok száma 1497 darab volt.

 


 
Deák Lajosné végül meggyőző fölénnyel nyerte el a szavazók bizalmát, 783-an adták voksukat a jelöltre, aki hangsúlyozta, legfontosabb feladatának a Nefelejcs utca útburkolatának felújítását tartja. Hiszen - jegyezte meg - az útburkolat már évek óta alkalmatlan a normális autós és gyalogos közlekedésre. A közgyűlés egyébként nemrégiben döntött a Nefelejcs utca komplex terveinek elkészítéséről az utca teljes hosszában.  A tervezést követően derül csak  ki,  mekkora összeg szükséges a teljes útszerkezet és az útburkolat felújításához, a közlekedőjárdák kialakításához. Ráadásul a meglévő közvilágítás felülvizsgálata is indokolt volna, sőt, a csapadékcsatorna átépítésére is szükség van - tudtuk meg. Az önkormányzat a kivitelezés költségét a Saára Gyula-program keretében biztosítja.
A választókörzet lakóit talán a Nefelejcs utca megújulásának reménye is motiválta, a többi jelölt ugyanis alulmaradt.

Az indulók közül sok szavazatot kapott ugyan  Csordás Sándor, az MSZP jelöltje is, de nem eleget, 405 voksot szerzett meg, ezzel csak a második helyre szorult. Kisebb számban szavaztak a Jobbik jelöltjére, Forró Zoltánra, ő 123 szavazópolgár bizalmát szerezte meg. A Szövetség a Jövőért Mozgalom jelöltje, Óber László 97 voksot kapott, Fülöpné Óvári Edit, a Civil Mozgalom Egyesület  jelöltje pedig 30 szavazatot számlálhatott.  Farkas Anett, a Válasz  Független Civilek Fehérvárért Egyesületének jelöltje sem kapott elegendő voksot, ő 59 szavazó bizalmát nyerte el a helyi időközi választás során  tájékoztatta lapunkat Laczi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!