Csíkszeredai vendégeink

Székesfehérvár - A város és az Almássy telepi Krisztus Király Egyházközség tagjainak meghívására érkezett csíkszeredai gyerekeket szerdán a városházán köszöntötték.

Kővári Gabriella

A városi  önkormányzat nevében Brájer Éva alpolgármester asszony fogadta és köszöntötte a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceumból érkezett diákokat és felnőtt kísérőiket.


Az Almássy telepi Krisztus Király Egyházközség tagjaiban már  Székesfehérvár és Csíkszereda testvérvárosi kapcsolatának létrejötte előtt megfogalmazódott a gondolat,   hogy vendégül látnának  olyan határontúli magyar gyerekeket, akiknek az anyagi lehetőségeik szűkössége folytán máskülönben nem lenne módjuk  táborozni, vagy éppen Magyarországra jönni.
-  Az egyházközségünk Örömhír Alapítványa húsz gyermeket szállásol el. Tizenkét befogadó család  gondoskodik majd róluk és   kísérőikről ezen a héten. Remélhetőleg tartós, bensőséges kapcsolatot sikerül kialakítaniuk, amely akár a cserevakáció lehetőségét is felvetheti a későbbiek során, és ezáltal is szárba szökkenhetnek és elmélyülhetnek a testvérvárosi kapcsolatok  - mondta  Zemlényi Katica, az alapítvány képviselője.
 Az első ízben az anyaországba látogató gyerekek programjait  a város szervezi az alapítvánnyal közösen. Az önkormányzat továbbá a gyermekek étkeztetéséhez is hozzájárul, segítve a fogadó családokat. A messziről érkezett vendégek megmártóznak a Balatonban, Budapesten  eljutnak az Országházba is, kirándulnak Pannonhalmára, és természetesen városunk értékeit, látnivalóit is megtekintik Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető kalauzolásával. A tizenhárom éves Kóka Emese és Pál Ágota is most jár először Magyarországon.
- Ma már voltunk Dinnyésen, láttuk a gyönyörű Velencei-tavat. Nagyon örülünk, hogy megismerhetjük az ország szép oldalát. Jól érezzük itt magunkat, hál istennek, hogy itt lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!