Csengőszó-díjak, az egész évben segítőknek

Székesfehérvár - A legkevesebb, hogy az ünnep közeledtével igyekszik örömet szerezni a másiknak az ember. Így van ez a kis- és nagyobb közösségekben is, a Szeta is ezt tette.

Kovalcsik Katalin

A Szegényeket Támogató Alapítvány minden esztendőben megrendezi  karácsonyi ünnepségét, amelyen átadják a Csengőszó-díjakat.
Az idei ünnepség a Tolnai utcai iskolában volt, ahol Warvasovszky Tihamér  adta át a díjakat. Ketten vehették át az alapítvány által megszavazott elismerést, az egyikük Elekes Zsuzsa civil elnök, a másik egy pedagógus,  Winkler Csilla, az István Király  Általános Iskola gyermekvédője. Az alapítvány önkéntesei egész esztendőben segítik a rászorultakat, az egyre fogyó támogatók adományaival igyekeznek boldogabb, gondmentesebb napokat  szerezni azoknak, akik másoktól alig remélhetnek segítséget. A hétfői Szeta-karácsonyra az iskolákból, óvodákból hívtak gyermekeket, intézményenként 15-20 apróság és diák várta a Fabula bábszínház előadását. A rendezvényt az alapítvány mellett  civil partnerek, a megyei jogú  város polgármestere  és a szociális bizottsága is támogatta. 

A megyeszékhelyen több szervezetnél is rendeztek karácsonyi ünnepségeket.  A városban nemrégiben adták át  az Egyesített Szociális Intézmény IV. számú gondozási központját a Maroshegyen. Itt  is összegyűltek az ünnep előtt a bejáró idős emberek, miként a nyugdíjas pedagógusok  is megszervezték találkozójukat. A Hiemer-ház konferenciatermében szintén hétfőn délután  tartották meg a Pedagógus Szakszervezet ünnepváró eseményét. A közösségi ünnepköszöntők sok ember számára helyettesítik a családi együttlétet, ezért is fontos eseményei e napoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!