Csak erős idegzetűeknek! Sokkoló zenék 2011-ből

Fura fazonok, gagyi szövegek, himnuszgyalázás és meghökkentő klipek, dallamok - volt minden a magyar zenei életben 2011-ben is. Szinte sokként ért bennünket, amikor az ismeretlenből berobbanó újoncok vagy épp az aktuális sztárok legújabb dalait először meghallottuk. Az év legsokkolóbb magyar zenéit gyűjtöttük egy csokorba.

zaol.hu

1. Fluor: Mizu

"Eeez meg miii?" - kérdezték sokan döbbenten a Mizu című számot meghallva, azonban a nóta - köszönhetően annak, hogy a csapból is ez folyt - sokak kedvence, s egyben az év legsikeresebb hazai könnyűzenei produkciója lett. Még az " target="_blank">Irigy Hónaljmirigy is paródiát készített a dalból. Fluor Tomi mindeközben igazi sztárrá vált. Már a Partyarc című bemutatkozó dalát is sokan hallgatták, ám az igazi áttörést a Mizu hozta meg számára, amelynek két kicsi legós szövegrészlete szinte szállóige lett Magyarországon, míg a dalhoz készült klip nézettsége decemberre meghaladta a 12 milliót. A Mizu sikere óta Fluornak szinte egyáltalán nincs magánélete, szabadideje, minden percét a zene köti le - nyilatkozta a Zalai Hírlapnak nemrég. Persze olyanok is akadnak, akik azóta sem bírják végighallgatni a dalt - nekik azt javasoljuk, ezúttal se tegyék meg, ám a Kesh együttes feldolgozása mindenkinek ajánlott.


2. Kelemen Kabátban: Nyári dallam

"A baromállatság nagymesterei 2011 nyarán betörtek a bizniszbe és beláthatatlan karrierbe kezdtek..." - így jellemzi magát a Kelemen Kabátban  hivatalos honlapján. A fiúk valóban "őrültek", frappáns rímeikkel, egyszerű szövegeikkel és az elektronikus zenei alapokkal könnyedén belopták magukat a fiatal hallgatóság szívébe.
A formációt 2003-ban alapította Szerecsenkirály és M-PAPA, ám csak 2011 tavaszán indult be karrierjük, amikor is egy hazai producer fantáziát látott Nyári Dallam című szerzeményükben és klip készülhetett a nótához, melyet már közel 2 és fél millióan láttak a You Tube-on.
Hadd vezessük fel a klipet a szöveg pár sorával, melyek hűen tükrözik a dal "bonyolultságát": "Újabb nyár vár, ne parázz már, minden szuper, tök király/ Bikinis lányok és hideg sörök, a Balaton parton a techno pörög/ Szia baby,nem kell félni, a Kelemen Kabátban tud élni/ Elviszünk egy partiba, lesz sok csaj és sok pia."

Egy kis ráadás annak, akinek tetszett a dal:  ide kattintva a téli verziót is meghallgathatja, ugyanis elkészült a Téli dallam című klip is!



3. VV Zsófi: Rágógumi

A Való Világ 4 szöszke szereplője, VV Zsófi áprilisban énekesnőként debütált. Zsófi, miután kiszavazták a villából egy mellműtéttel siklott be a bulvármédia fősodrába, majd az erotikával túlfűtött Rágógumi című nótájával kiverte a biztosítékot. A dalban olyan kétértelmű sorok szerepelnek, mint például lazulj el, add a számba, én majd nagyra fújom...
Kapásból több mint százezer ember töltötte le a zenéjét a legnagyobb videómegosztó portálról, folyamatosan fellépésekre hívták, azonban később úgy nyilatkozott, hogy énekesi pályafutását már nem folytatja - ezen nem csodálkozunk...
Figyelem, tömegoszlató, macskaűző, sokkoló zeneszám következik, meghallgatásához extra mennyiségű elszántság szükséges!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!