Cozma-ügy - öten kerültek szabadlábra

A Cozma-ügyben a csoportos garázdasággal gyanúsítottak közül öt férfinak az előzetes letartóztatását szüntette meg a veszprémi bíróság.

MTI

Az első fokon eljáró bíróság pénteki határozata még nem jogerős - tette hozzá Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Közlése szerint a rendőrség a csoportos garázdasággal gyanúsítottak előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását kérte, ám a bíróság azt öt gyanúsított esetében újból nem rendelte el.
A szabadlábra helyezettek közül azonban négy emberrel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság: K. Sándor 33 éves, R. István 34 éves, S. Tamás 28 éves enyingi, valamint a 25 éves pécsi K. Róbert gyanúsított nem hagyhatja el a lakhelyét. A bíróság egy gyanúsítottnak - K. Henrik 28 éves pécsi lakosnak - a házi őrizetét rendelte el. A Cozma-gyilkosság ügyében lefolytatott bűnügyi eljárástól a rendőrség elkülönítve kezelte a csoportos garázdaság miatti nyomozást - mondta Frankó Marianna, megjegyezve, hogy természetesen továbbra is előzetes letartóztatásban vannak az emberölés gyanúsítottjai.
Közlése szerint a 27 gyanúsított közül jelenleg 10 van még előzetes letartóztatásban, egy gyanúsított más bűncselekmények miatt jogerős börtönbüntetését tölti, egy pedig eddig is házi őrizetben volt.
A rendőrség vasárnap tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Cozma-ügyben a csoportos garázdasággal gyanúsítottak közül a bíróság szabadlábra helyezett néhány, eddig előzetes letartóztatásban lévő fogvatartottat. Frankó Marianna akkor jelezte: hétfőn tud pontos adatokkal szolgálni a szabadlábra helyezett gyanúsítottak számáról.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

A témával kapcsolatos korábbi anyagainkat itt találják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!