Cozma-ügy: a rendőrség név szerint ismeri a gyilkost

A rendőrség már a nyomozás kezdete óta név szerint ismeri Marian Cozma, a román válogatott veszprémi kézilabdázó gyilkosát - mondta Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

feol.hu

Hangsúlyozta, hogy a rendőrség már több sajtótájékoztatón is nyilvánosságra hozta ezt a tényt. Természetesen az elkövető nevét ezután sem közlik, ugyanakkor azt is többször elmondták már, hogy az emberölés gyanújával három személyt gyanúsítanak: R. Sándort, N. Győzőt és Sz. Ivánt. - mondta Váradi Piroska. Megjegyezte: bizonyítani tudják, hogy ki szúrta meg Marian Cozmát, illetőleg Ivan Pesicet, a horvát válogatott és az MKB Veszprém kézilabdázóját, mint ahogy azt korábban is elmondta már a főkapitányság bűnügyi igazgatója.
Hangsúlyozta: a rendőrség arra vonatkozóan is minden lehetséges változatot alaposan megvizsgált, hogy milyen elhatározásból érkezhetett a népes, mintegy 25 tagú társaság a veszprémi Patrióta lokálba, ahol egyébként két, két és fél órán át szórakoztak. A nyomozás adatai alapján egyértelműen kizárható a szerelemféltéssel, leszámolással, valamint a védelmi pénz szedésével kapcsolatos variációk. Mindezt semmi nem támasztja alá, szó nincs ilyen okokról és esetekről - nyomatékosította a szóvivő, megjegyezve: egyébként senki nem verte meg a pultosnőt sem.
Állítása szerint - mint azt többször is nyilatkozták - a Patrióta diszkóban a nagy tömegben egy spontán kialakult lökdösődés fajult verekedéssé, majd következett be a tragédia. A rendőrség azt is többször nyilvánosságra hozta, hogy Cozmát a diszkóban már vesén szúrták - tette hozzá a szóvivő, rámutatva: az utcára menekülő sportolót R. Sándor és három társa körülvette, majd egyikük szíven szúrta a védekező fiatalembert.
A rendőrség korábban arról is tájékoztatott már, hogy a többségében enyingiekből álló társasághoz két veszprémi férfi is tartozott, B. Tamás és B. Csaba, s a nyomozás adatai alapján az ő ötletük volt, hogy a veszprémi Patrióta lokálba menjenek szórakozni - közölte Váradi Piroska. A szóvivő elmondta, hogy eddig több mint ötszáz tanút hallgattak ki, s folyamatosak még a szembesítések is. Számos szakértői vélemény áll már rendelkezésükre, de még továbbiakra is várnak - tette hozzá.
Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársai - Zarko Sesum szerb válogatott kézilabdázó és Ivan Pesic - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.

MTI

Lapunk témában közölt anyagait itt találják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!