Comics - kortárs képzőművészek képregényei

Székesfehérvár - Az ember tényleg csak álmélkodik, hogy milyen elegánsan el lehet helyezni 18 kortárs képzőművész "kinagyított" képregényét, esetleg az abból kiemelt részletet a Csók István Képtár két szintjén.

Szabó Zoltán

Ez persze mindenekelőtt a rendezőket dicsérik, akik láthatóan nagy empátiával vágtak bele ebbe a különleges tárlatba. Amelyről - annak érdekessége, újszerűsége miatt - a tudósító anélkül és akkor is kedvvel és jót írna, ha erre külön felszólítanák. Mert a lényeg az, hogy a Csók képtárban megnyílt tárlat kifejezetten friss, gyakran ironikus, abszurd, vagy éppen kellemesen, szelíden szellemes művekkel van tele, amelyek azt igazolják, hogy a fiatal kortárs alkotók nagy lehetőséget látnak abban a műfajban, amelyet a művészetek kilencedik ágának is neveznek.

Elképesztő bátorság, mind a technikában, mind a témákban, mondta megnyitójában Molnár Szilvia művészeti író. Tessék megnézni, január 31-ig van rá lehetőség! Ám vigyázat! Ezeket a munkákat tanulmányozni, "olvasni" kell, nem lehet csak úgy átrohanni rajtuk, így a kiállítás látogatás eltarthat egy ideig. Megéri!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!