Cél Bamako, Mali fővárosa

Szombaton 9 órakor a fővárosi Hősök teréről elstartolt az idei Budapest-Bamako-rali, közismertebb nevén a fapados flúgos futam mezőnye, hogy megtegye a közel 9000 kilométeres utat Mali fővárosába. Az első megálló Székesfehérváron volt.

Matók János

  
Pénteken éjjel még tanácskozott az idei Budapest-Bamako-rali szervezőbizottsága a flúgos futam sorsáról, hiszen a Külügyminisztérium akár csak tavaly, így most sem javasolta a részvevőknek, hogy Marokkó után Mauritániába és Maliba autózzanak tovább. A hivatal az Afrikában tapasztalható veszélyek miatt szerette volna visszatartani a mezőnyt, ám mindhiába. Pedig az éjszakai tárgyaláson a Terrorelhárítási Központ is képviseltette magát, de a mezőny szombaton 9 órakor elstartolt a budapesti Hősök teréről. Alig egy óra múlva a résztvevők, a 160 autó legénysége pár percre máris megpihent az egyik  székesfehérvári nagyáruház parkolójában, ahol a város önkormányzata meleg teával és pogácsával fogadta őket. Aztán amikor begördült a 67-es rajtszámú 10 éves Lada Niva, nagy üdvrivalgás fogadta a legénységet: a 42 éves Varga Zsoltot és társát, az 50 esztendős Gál Tibort. Több száz érdeklődő, barátok és rokonok tapsoltak nekik, akik Székesfehérvár hivatalos csapataként, LogSol Fehérvár Team néven a túra kategóriában rajtoltak el. Mint ahogy azt elmondták, abszolút nincs bennük félelem, s megígérték, hogy vigyáznak egymásra. Terveik szerint  legkésőbb január 30-án el is érik céljukat, Mali fővárosát, Bamakót, ahol Székesfehérvár önkormányzatának, s a vállalkozók támogatásának köszönhetően átadják az egyik helyi iskolának a tekintélyes nagyságú tanszercsomagot. Amúgy izgatottan várják az előttük álló afrikai kalandokat. A kitérő után Varga és Gál elköszönt mindenkitől, beszálltak az Iván becenévre keresztelt Nivába, s elindultak hosszú útjukra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!