Büntetőeljárás indult egy mezőszilasi orvvadásszal szemben

Büntetőeljárás indult egy 37 éves mezőszilasi férfivel szemben, aki engedély nélkül ejtett el vadakat, és egy frissen megnyúzott és kizsigerelt őztetemet is találtak nála.

feol.hu

Orvvadászatról kapott telefonhívást szeptember 19-én hajnalban a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Ügyelete. A bejelentés szerint egy Mezőszilason élő férfi rendszeresen lövöldözik a háza körül, illetve a határban rendszeresen ejt el vadakat engedély nélkül - tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.

A járőrök a jelzést követően egyből a mezőszilasi címre mentek, de a férfit nem találták otthon. Családtagjai a rendőri intézkedés során zavartan viselkedtek, és azt hangoztatták, a rendőrök később menjenek vissza hozzájuk, ha már a férfi otthon lesz. A járőrök azonban végignézték az épületet és az ahhoz tartozó melléképületeket is, melynek során a garázsban egy frissen nyúzott és zsigerelt őztetemre bukkantak, ami felakasztva lógott. Az őz feje már le volt vágva, a belsőségek egy vödörben voltak. 

Amikor a rendőrök továbbfolytatták a férfi keresését, akkor a szomszédos telekről hangokat hallottak. Ahogy közelebb mentek, egy motorkerékpárra lettek figyelmesek, aminek motorblokkja még meleg volt. Miközben erről kérdezték a szomszédot, aki elmondta, hogy a motort nem ismeri, zajt hallottak a garázsból. Mikor visszamentek oda, az őztetemnek hűlt helyét találták.

Ekkor a ház körül kezdték el keresni a férfit, akit a szomszéd telkén, a méteres gazban találtak meg.

A férfi a rendőri intézkedés során nem volt együttműködő, folyamatosan azt ismételgette, hogy a garázsában semmilyen állati tettem nem volt. Később azonban, amikor a rendőrök a szomszédos ház udvarán azt megtalálták, elismerte, hogy ő zsigerelte ki. 

A később helyszínre érkező nyomozók a háznál, illetve a férfi tulajdonában lévő további két ingatlanon házkutatást tartottak, melynek során egy távcsöves puskát, további három vadászfegyvert, illetve több száz lőszert foglaltak le.              

A mintegy 60 000 forintot érő őz tetemét a rendőrök szintén lefoglalták, majd a mezőszilasi vadásztársaságnak adták át.

A 37 éves mezőszilasi férfi ellen lopás miatt indult büntetőeljárás, de nem kizárt, hogy a későbbiek során a terhére róható bűncselekmények köre bővül - közölte a megyei rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!