Bringára fel, átadtak egy új útszakaszt!

Székesfehérvár - Kedden egy csapat bringás jelenlétében a város polgármestere Warvasovszky Tihamér adta át az új kszakaszt, amelyet azonnal birtokukba is vettek.

Törő Bálint

A Regionális Operatív Program pályázatán száz millió forint támogatást kapott az önkormányzat, amelyhez 25 millió forint önrészt tettek hozzá. Az  út a Horváth István utcától indul és a Sárkeresztúri út mellett halad. Az átadott kerékpárút összeköttetést teremt a több mint tízezer embert foglalkoztató ipari parkkal, és az Alsóváros központjában található intézményekkel, valamint a belvárossal. 

A bringások azonnal letesztelték az új szakaszt

A projekt megvalósítása a környezettudatos nevelést is  szolgálja, úgy, hogy a Sóstói Természetvédelmi területen lévő erdei iskola elérhetővé válik kerékpárral. Pihenőhelyek, tárolók épültek a tanösvény bejáratánál és a stadionnál. Mondhatjuk, hogy jó irányba haladunk, de a biciklizésnek még  nincs olyan meghatározó  kultúrája Székesfehérváron mint mondjuk Hollandiában, vagy Ausztriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!