Börtönt vegyenek!

Martonvásár - Az egykor börtönként szolgáló épületegyüttes Martonvásáron lassan elfelejtődött, s nem lakják rabok. Eladósorba került. Mindeközben egyre nő a zsúfoltság az úgynevezett előzetes intézményekben...

Tihanyi Tamás

Három intézmény tartozik a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez: a székesfehérvári előzetesház, a baracskai létesítmény,  és a martonvásári, mára  kihalt épületegyüttes.
- Már nincsenek a martonvásári objektumban fogvatartottak, ott csak raktározási, illetve logisztikai feladatokat oldunk meg. Részben a büntetés-végrehajtás, részben külső cégek használják most ezt a területet - mondta Cséri Zoltán bv. ezredes, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka (képünkön). A jövőre nézve hozzátette: nem áll szándékukban felújítani a létesítményt, hosszú távú céljaik között inkább az értékesítés szerepel. 
Az országos parancsnokság azért döntött az eladás mellett, mert nincs értelme a felújításnak  folytatta Cséri Zoltán. 
Mindeközben egyre jobban nő a zsúfoltság az úgynevezett előzetes intézetekben, amely  folyamat előbb vagy utóbb a letöltőházakban is tetten érhető lesz. Az ezredes elárulta,  szerdán reggel  a fehérvári intézményben  127 helyre 224 fogvatartott jutott.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!