Bombát hatástalanítottak, több száz embert kilakoltattak a fővárosban

FMH - Hatástalanították a XI. kerületi Bocskai és Nagyszőlős út kereszteződésében talált világháborús bombát, és feloldották a Bocskai út érintett szakaszának lezárását - tájékoztatott az akciót vezető tűzszerészparancsnok.

MTI

Hajdú Gábor ezredes elmondta, hogy a bomba gyújtószerkezetét kiszerelték és a központi gyűjtőhelyre szállítják. A megsemmisítésről később gondoskodnak - tette hozzá. A II. világháborús 50 kilogrammos német gyártmányú rombolóbomba miatt 200 méter sugarú körben mindenkit kitelepítettek. Összesen mintegy 500-600 embernek kellett elhagynia otthonát; az intézkedés 17 lépcsőházat érintett - közölte Hajdú Gábor.
A lakók egy része az önkormányzat közösségi házában talált menedéket; ott mintegy 30 ember  - köztük két gyermek és egy fekvőbeteg - várta meg, amíg hatástalanítják a bombát. A menedékhelyen teát és szendvicset osztottak az embereknek.
A rendőrség a környéket lezárta, sem az autós, sem gyalogosforgalmat nem engedték a bomba közelébe.
A lezárás szombat reggel 10 órától 12 óráig volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!