Bombariadó, kigyulladt mosógép, leszakadt faág - nagyüzem a tűzoltóknál

FMH - Sűrűn kellett vonulniuk az elmúlt néhány órában a fehérvári tűzoltóknak, akiknek elsősorban a vihar, de egyéb esetek is munkát adtak megyeszerte.

feol.hu

Nyugtalan volt az elmúlt éjszaka a székesfehérvári tűzoltók számára. A hétfő éjjel felerősödő viharos szél miatt az éjszaka folyamán és a reggeli órákban is több esetben kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban Székesfehérvár területén. Viharkár miatt ez idő alatt (13-án 9:00 óráig) eddig nyolcszor vonultak a tűzoltók.

23 óra 19 perckor érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltóságra, hogy Székesfehérváron a Vértanú utcában egy fa az útra dőlt. A körülbelül 20 méteres platánfa az erős szélben gyökerestől fordult ki a hétfői tartós eső miatt felázott földből. A fát a tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták, és eltávolították az útról.

23 óra 36 perckor Velencére riasztották a tűzoltókat, ahol bombariadó volt. A tűzoltók a helyszínen biztosítás miatt voltak jelen egészen 2 óra 41 percig, ami alatt a rendőrség átvizsgálta az épületet.

2 óra 35 perckor tűzesetről érkezett bejelentés. Székesfehérváron, a Fogarasi úton egy családi ház fürdőszobájában mosógép gyulladt ki. A lángokat a tűzoltók fékezték meg, a tűz a többi helyiségre nem terjedt át. Az éjszaka folyamán a tulajdonos lánya ébredt fel a füstre, és ekkor látta, hogy ég a mosógép. A mentők a fiatal nőt füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

4 óra 13 perckor Vértesboglárról érkezett segélykérés, ahol egy 5 méteres fa dőlt az útra. A fát a tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel.

6 óra 20 perckor Székesfehérvárról érkezett jelzés szintén viharkár miatt. A Berényi út-Kisteleki utca kereszteződésében faág szakadt az útra, amely a négyből három forgalmi sávot elzárt. A tűzoltók itt szintén motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

6 óra 33 perckor lakossági bejelentésre a tűzoltók szintén a Berényi úton avatkoztak be. A jelzett helyen egy 15 méter magas nyárfa dőlt a buszmegállóra. A fát a tűzoltók motoros láncfűrésszel kivágták.

7 óra 10 perckor szintén Székesfehérvárról a Harangvirág utcából érkezett bejelentés, ahol egy fűzfa ága szakadt villanyvezetékre. A tűzoltók kiérkezésére az erős szél a faágat lefújta a vezetékről, így itt nem kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk.

Szintén 7 óra 10 perckor Agárdról érkezett jelzés, amely szerint az Ezüst utcában egy 20 centiméter átmérőjű ág szakadt vezetékre.

8 óra 36 perckor riasztották a tűzoltókat Székesfehérvárra, a Zombori utcába, ahol egy kétszintes, tetőtér-beépítéses társasház ház tetejét rongálta meg a viharos szél, amely megkezdte az csatornalefolyót, egy darabot le is szakított belőle, és cserepet is elmozdított. A tűzoltók egy lógó csatornadarabot eltávolítottak, az erős szél miatt a tetőre nem tudtak felmenni, ezért a területet körbezárták.

8 óra 39 perckor Tác-Gorsiumba vonultak a tűzoltók, ahol egy 25 méter magas nyárfa hasadt ketté - közölte a székesfehérvári tűzoltók szóvivője, Bisztricz Anett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!