Bodzát szüreteltek, nem volt engedélyük

Fejér megye - Egy nemes bodza ültetvényen értek tetten tolvajokat a sárbogárdi rendőrök, az akcióba a polgárőrök is besegítettek.

feol.hu

Egy alsószentiváni mezőgazdasági területen szedték a bodzát tolvajok, két személyautóval érkeztek a szüretre. A helyszínre érkező járőrök - a polgárőrség helyi tagjaival együttműködve - a terület kivezető útjait lezárták. Bent, az ültetvény területén az egyik gépkocsiban ülőket sikerült egyből elfogniuk, de a másik autó sofőrje - meglátva a rendőröket - menekülni próbált, a rendőröknek sikerült feltartóztatni azt az autót is, és elfogni a sofőrt és az utasokat is.

Összesen öt férfit és négy nőt állítottak elő a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. Kihallgatásuk során azzal védekeztek, azt hitték, engedélyük van a bodzaszedésre.

A kár megtérült, a szüret szervezője - egy 41 éves sárkeresztúri nő - jelenleg bűnügyi őrizetben várja a Sárbogárdi Városi Bíróság döntését. A Sárbogárdi Rendőrkapitányság ugyanis az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt történő gyorsított eljárásra tett előterjesztést a Sárbogárdi Városi Ügyészség felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!