BL - a Vidi kedden edzést tartott a külföldi sajtótájékoztató után

FMH - A Videoton kedden kora délelőtt indult el Klagenfurtba, délután megérkeztek, s Sousa már edzést is tartott. A szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező mérkőzés eseményeit folyamatosan nyomon követhetik honlapunkon.

MTI

Elutazott a Vidi

A buszra reggel információink szerint  a Vidi játékosai közül  Bozsovics, Tujvel, Brachi, Hidvégi, Lipták, Vaskó, Hector, Horváth, Vasziljevics, Polonkai, Gosztonyi, Sándor, Mitrovics, Nagy, Elek, Walter, Szolnoki, Nikolics, Vujovics és  Alves szállt fel, ők alkotják a 20 fős keretet.

A székesfehérváriak reggel 8:30-kor busszal indultak Ausztriába, 7,5 órás utat követően érkeztek meg Villachba, ahol a szállásuk van. A nyáron kinevezett Paulo Sousa arról számolt be, hogy a múlt pénteki Szuperkupa-mérkőzésen kisebb sérüléseket szenvedett futballisták, így Sándor György és Elek felépültek, mindketten tudják vállalni szerdán a játékot.
 "Nálunk még csak most zajlik a csapatépítés, a Sturm ebben előttünk jár, így jobbak az esélyei" - mondta Sousa, aki szerint a riválisnak nem jelent hátrányt, hogy az amerikaifutball-világbajnokság miatt nem hazai pályán, hanem a Wörthi-tó partján fekvő városban fogadja csapatát.
Az eredményt illetően kijelentette, úgy szeretne hazautazni, hogy a jövő heti, székesfehérvári visszavágón még legyen esélye együttesének a továbbjutás kiharcolására.
"Andre Alves kulcsjátékos, de az ő jó játéka nem ér semmit, ha a másik 10 nem futballozik rendesen" - válaszolt Sousa arra az újságírói kérdésre, hogy mennyire fontos a brazil légiós szerepe a Videotonban.
A fehérvári gárda sajtótájékoztatót követő egyórás edzése során félpályás kétkapus játék és a pontrúgások gyakorlása szerepelt a programban. Szerdán - a korábbi hírekkel ellentétben - délelőtt mégsem tart tréninget a portugál szakember.
A találkozó 20:30 órakor kezdődik.

Az osztrákok védelmének meghatározó játékosa nem lép pályára

Egy  osztrák napilap, a Kleinezeitung kora reggeli internetes kiadásában még arról lehetett olvasni, hogy a Sturm tavalyi házi gólkirályának, a sérülés után viszatérő Roman Kienastnak erősen kétséges a játéka. Ami biztos: az osztrákok védelmének meghatározó játékosa, Gordon Schildenfeld már nem lép pályára, hiszen a német Frankfurt megvásárolta. A klagenfurti stadionban összesen 13 ezer néző foglalhat helyet. A Vidi szurkolói 1040 darab belépőt kaptak, ebből kedd délelőttig több, mint 900 darab már gazdára talált. 
 
A Sturm Graz -Videoton FC Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésre, a stájerországi  és a fehérvári csapat összesen  650 erőszakos rajongóját várják  Klagenfurtba. Ezt Eugen Schluga klagenfurti rendőrparancsnok nyilatkozta az internetes Kleinezeitungnak. "Magabiztosság és megfelelő összpontosítás szükséges. Arra számítunk,  hogy Székesfehérvárról  1000  néző érkezik, közöttük 150 fő jelenthet  kockázati tényezőt, de  nem  feltétlenül huligánok, hanem ismert erőszakos rajongók."  A Sturm részéről 10-11 ezer stájerországi fanatikust vár a rendőrség, közülük 500 tekinthető kockázati tényezőnek. A stadionban   nem várható, hogy zavargások lesznek, arra a mérkőzés előtt és azt követően, a létesítmény környékén és Klagenfurt központjában lehet inkább számítani. "Számunkra minden mérkőzés  félig békés esemény, de  soha nem tudhatod, hogy a mi baj.  Például a  játékvezető ítélete is  okozhat zavargásokat" - mondta Schluga parancsnok. Azt viszont, hogy mekkora létszámban vonul fel a rendőrség, taktikai okokból nem mondta el.  "Azt akarjuk, hogy a rajongóknak  élményt jelentsen  egy  békés mérkőzés.  Nem akarunk az előtérbe kerülni,  ám  ha mégis gond lesz, úgy azonnal ott leszünk" -  fejezte be Eugen Schluga, aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik a különböző sportesemények biztosításával kapcsolatban. 

Változás a szurkolói buszok indulási időpontjában

A klub által szervezett szurkolói buszok indulási időpontja megváltozott. A külön autóval indulóknak is érdemes elolvasni az alábbiakat: a buszok indulásának időpontja: július 13., szerda, 11:00 óra.

A helyszín a Piac tér, gyülekező 10:30-tól.

A Videoton FC számára a mérkőzések biztonságos lebonyolítása, ehhez kapcsolódóan a rend és a szurkolók biztonsága mindennél fontosabb. Éppen ezért a buszokon jelentős létszámú biztonsági személyzet lesz, és további biztonsági személyzet autókkal kíséri a buszokat – közli honlapján a klub, amely a konvojt kísérő rendőri segítségről, az útvonalról is beszámol.

Részletek itt!

Foda: megtaláltam a Videoton gyenge pontját

Franco Foda, az osztrák Sturm Graz labdarúgócsapatának német vezetőedzője magabiztosan, míg kollégája, a Videotont irányító portugál Paulo Sousa visszafogottan várja a két csapat szerdai Bajnokok Ligája-selejtezős mérkőzését.
"A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a második körben a magyar bajnok révén, de kétszer is megnéztem a Videotont, s azt hiszem, megtaláltam a gyenge pontjait" - jelentette ki a meccs helyszínén, a klagenfurti Hypo-Arenában tartott sajtótájékoztatón a hazai gárda szakembere.
Hozzátette, mivel alapvetően a főtáblára jutás a csapat célja, így mindegy is, hogy a legnehezebb riválist kapták a nyoni sorsoláson, mert a magyar bajnokot ehhez le kell tudniuk győzni.
 

Videó a Sturm Graz bajnoki meneteléséről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!