Bezzeg az én időmben! Játsszon velünk!

Székesfehérvár - Mától október 11-éig országszerte könyvtári napokat rendeznek az olvasás népszerűsítéséért. A Fejér Megyei Hírlap és a Vörösmarty Megyei Könyvtár ebből az alkalomból közös nyereményjátékot is indít.

Gábor Gina

Az őszi  könyvtári napokon     minden évben  más korosztályt állítanak a középpontba: az idén a nagyik, a  nyugdíjasok lesznek a főszereplők.
Ezért Bezzeg az én időmben! címmel közös nyereményjátékot is indít a  Fejér Megyei Hírlap  és a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár, persze, nem csak nyugdíjasoknak!  Október 6-ától 9-éig lapunk naponta közli a négyfordulós játék szelvényeit. Minden szelvényen három kérdés szerepel majd, és minden kérdéshez megadunk  három lehetséges választ: ezek közül kell egyet megjelölni.  A megfejtéseket október 19-éig várják a  megyei könyvtárban (Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.). A helyes megoldások beküldői között  FMH-előfizetést, és könyvcsomagokat sorsolnak ki.  A   kérdések megválaszolásához ezeket a  könyveket ajánljuk: Burget Lajos: Retro szótár; Magyar kódex, 6. kötet  Magyarok a 20. században; A magyarok krónikája; Valuch Tibor: Hétköznapi élet Kádár János korában.
A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár is sokféle programmal készül. Október 6-án  10 órakor az audiovizuális teremben  a nagyikat chat-elni tanítják, 16.30 órakor pedig a Diákélet Fehérváron  Élő hangoskönyv című program keretében Kozáry Ferenc színművész adja elő  Jankovich Ferenc novelláját. A gyermekrészlegben 14 órakor nagyik és unokáik együtt társasozhatnak, az olvasóteremben pedig 18 órakor   Siklósi Gyula tart előadást,  Székesfehérvár anno címmel. Az olvasóteremben receptekből, szakácskönyvekből,  a felnőtt részlegben az egészséges életmódhoz kötődő könyvekből, a gyerekrészlegben mesekönyvekből nyílik kiállítás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!